Si uite aşa am ajuns la 300 de reţete.O fi mult o fi puţin? Habar n-am.Dacă privesc la cât de multe reţete au postat alţi bucătăraşi,sunt chiar puţine,dar ţinând cont de faptul că sunt un bucătar de week-end şi că îmi petrec mai mult timp amuzându-mă pe site decât gătind,e chiar o performanţă.
Când am intrat pe site,acum ceva vreme,nu m-aş fi gândit să postez atâtea reţete,dar mai cu zâmbete,mai cu pofte stârnite de alte reţete,cu epidemii care s-au lipit si de mine,uite ca s-a întâmplat să ajung la performanţa aceasta.
Dar nu numărul de reţete postate este ceea ce mă mulţumeşte cel mai mult ci faptul că am fost aici alături de voi,că am putut să mă destind atunci când eram prea obosita,să zâmbesc când problemele zilnice erau prea multe,ori să găsesc o informaţie interesantă,chiar fără legătură cu domeniul culinar.Pentru că nu-i aşa că e plăcut să întâlneşti oameni cu preocupări zilnice atât de diferite dar alături de care să te simţi bine.Dacă e să recunoaştem,de cele mai multe ori discuţia a pornit de la „cook” şi a ajuns la „smile” ca apoi să se transforme în hohote de râs,astfel încât cei din casă să presupună că urmărim vreo comedie.
Si după introducerea aceasta kilometrica,ar fi bine să vă spun şi despre minunata reţetă.Dacă-i sărbătoare,cum putea fi altfel decât cu ,curcan.Recunosc însă că această cărniţă mi-a dat întotdeauna emoţii.De data aceasta a fost ascultătoare ,iar rezultatul a fost mulţumitor atât estetic,dar şi la gust.
Gata cu vorbăria,că n-o fi vreun Oscar,mai bine să vă povestesc cum am preparat minunăţia asta.
Am pregatit separat carnea si cartofii.
Dupa cum am vazut la doamna Maria,sunt la moda morcoveii astia,mini-carote,asa ca am pus si eu,sa vina Gaby sa zica „iar carotzii astia,v-ati facut iepuri?”.
Inca nu,dar cine stie.
Mai intai am scos osul sin pulpa,se va praji mult mai bine asa.
Am amestecat condimentul pentru pui cu mustarul,piperul si putin ulei.Cu acest amestec am acoperit bine pulpa de curcan.Am pus pulpa la marinat intr-o punga pentru friptura împreuna cu usturoil si crengute de rozmarin.Stoarcem si zeama de lamâie.
Am lasat la marinat peste noapte în frigider.
A doua zi,am scos pulpa din frigider,am mai adaugat putin sos de soia,merele taiate sferturi(am scos samburii),cogniacul ,am închis punga,am facut cateva orificii cu un ac si am pus-o într-o tavă în care am pus putina apa.
Am pus tava la cuptor pentru o ora.
Dupa o ora,am desfacut punga si am golit continutul într-o tava,am pus alaturi niste morcovi baby si am pus tava iarasi la cuptor pentru o ora.
Din cand in cand am mai stropit carnita cu sosul din tava.
Spre final am presarat boia de ardei si am pus o lingura de miere pentru un aspect mai placut.
Este gata cand carnea este suficient de patrunsa si este rumenita frumos.
Cartofii i-am curatat, i-am taiat grosier,dar puteti sa-i lasati si intregi daca nu sunt prea mari.Am presarat deasupra sare,piper ,pudra de usturoi , boia de ardei si ulei.Am amestecat bine sa se acopere cu ulei si condiment,am pus cateva crengute de rozmarin si i-am pus la cuptor dupa ce am acoperit tava cu o folie de aluminiu.Dupa jumatate de ora am luat folia si am presarat boia de ardei si verdeata tocata marunt.
Am pus iarasi la cuptor pana cand s-au înmuiat si au capatat o culoare frumoasa.
Carnita a fost rumena delicioasa,primii cartofi noi din anul acesta la fel de ispititori,moi si aromati,avem si legume pentru o salata de sezon,asa ca ce poate fi mai minunat pentru o masa de Duminica.
Poftă bună !!!