Pentru că-i o zi mohorâtă parca se potriveste o friptura de porc cu nişte cartofi copţi,un motiv tocmai bun de a folosi cuptorul pentru a echilibra cele 7 grade de afara şi de a uita de ploaia rece.
Pentru friptura:
Pentru cartofii aurii:
Friptura se condimenteaza,se pune sosul de soia si o crenguta de rozmarin.Se acopera cu o folie si se lasa la frigider.Eu am lasat pana a doua zi.
A doua zi am pus putin ulei intr-o tava,am asezat carnea,am pus usturoiul zdrobit si taiat,apoi vinul si o cana de apa sau supa de legume.
Se pune la cuptor aproximativ o ora si jumatate.Asta poate depinde atat de cuptor cat si de carne.
Din cand în cand mai intoarceti carnea sau mai completati lichidul daca a scazut prea mult.
Cartofii îi curatam si-i taiem felii groase.Punem peste ei 2 linguri ulei de masline.Amestecam condimentele si presaram si faina de malai.
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam cartofii.Punem tava in cuptor aproximativ 40 de minute pana cand sunt moi in interior si crocanti la exterior.
Am servit cu o salata de cruditati,dar ar fi mers si cu o salata de muraturi.