....asortata cu inghetata de vanilie desigur....o nebunie delicioasa! Va invit cu drag pe toti la desertul de duminica seara!
Glazura de ciocolata:
Se topeste untul intr-un vas pe foc mic, se trage vasul deoparte si se pune uleiul, cacaoa si ciocolata ( 125 gr).
Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga usor crema de ciocolata si se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza putin, sau se bate simplu amestecul cu un tel.
Se unge forma cu unt( eu am avut o forma rotunda de ceramica) si se pune compozitia. Se coace la 190 de grade pentru 20 sau 25 de minute maxim.
Intre timp se prepara glazura care se va turna peste prajitura calda abia scoasa din cuptor.
Pentru glazura: se pune untul in vas, se lasa putin pe foc, se adauga laptele si ciocolata si se amesteca pana se topeste si obtinem o glazura legata. Se toarna deasupra prajiturii fierbinti.
Se taie calda fara probleme si se mananca cu inghetata de vanilie...combinatie ideala pentru gustul delicios suprem.
Sper sa va placa, la noi a fost bataie pe ea! :))))!
1
Puteti adauga dupa gust alune , migdale, nuci.
2
In compozitie puteti pune zmeura, fructe de padure etc...