Sirop:
Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand cele 4 oua,mixand bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt.Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie optional.
Luam separat 3 linguri de compozitie.
In compozitia ramasa punem o lingura de mac si afinele si amestecam usor.
Cacaua o amestecam cu o lingura de apa calduta si apoi cu compozitia pastrata.
Punem compozitia cu mac in forma de guguluf pe care am tapetat-o cu unt si faina.
Mai presaram cateva afine,apoi punem compozitia cu cacao.Cu ajutorul unei furculite,amestecam putin cele doua compozitii.
Punem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.Verificam cu o scobitoare(eu am folosit un betisor pentru frigarui,forma fiind destul de adanca) cand este copt.Scobitoarea trebuie sa iasa curata atunci cand este gata.
Intre timp preparam siropul.Fierbem toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.
Scoatem checul din cuptor ,il intepam cu o furculita,eu m-am folosit de acelasi betisor de frigarui.Apoi turnam siropul cat inca este fierbinte.Lasam putin pana cand siropul va fi absorbit complet,apoi rasturnam pe un platou.
Pudram cu zahar sau punem o glazura.
Pofta buna!!!!