publicat la 18.07.2013
publicat la 18.07.2013
publicat la 18.07.2013
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de fasole verde
Mai intai am am scos la dezghetat fasolea ,apoi am taiat fasolea in bucatele de circa 1,5 cm(dupa preferinta)- eu am folosit fasole verde congelata. Intr-o oala am pus fasolea verde la fiert in apa cu sare,dupa care am adaugat ceapa tocata marunt,morcovul rondele si untul.Cand sunt fierte am...
Peste pane cu cartofi natur
Pestele il portionam in bucati potrivite. Cartofii se curata,se taie cuburi potrivite si se pun la fiert in apa cu un pic de sare. Pestele il dam prin pesmet,ou batut bine si iar pesmet si se pune in tigaie la prajit. Cartofii se servesc alaturi de peste,presarati cu marar tocat si un...
Prajitura cu mascarpone
Cu ajutorul unui pahar (puteti folosi o forma rotunda) am taiat blaturile de pandispan discuri potrivit de mari. Crema : marcarpone l-am frecat cu zaharul pudra foarte bine peste care am adaugat frisca batuta. Am uns un disc cu crema, am acoperit cu unul cu gem si din nou unul cu crema...
Mini tarte cu vanilie
Mai intai se freaca bine galbenusurile cu uleiul pana se obtine o maioneza fina. Albusurile le batem bine cu un praf de sare pana stau bat. Dupa care se adauga zaharul vanilat si zaharul fin si se bate in continuare. In bolul cu albusuri punem cate o lingura din galbenusuri si incorporam cu o...
Ficatei de pui in aluat
Mai intai se scoate aluatul la dezghetat la tempretatura camerei. Ficateii se spala bine, se dau prin faina si se pun in tigaie la prajit. Dupa ce s-au facut se scot cu o paleta cu gauri (bine scursi de ulei) pe un platou. Aluatul se intinde bine si se taie in patrate potrivite. Smantana se...
Negresa cu gem
Am mixat untul la temperatura camerei cu zaharul si cu cel vanilat pana a devenit o compozitie omogena si nu s-a mai simtit cristatele de zahar. Am pus ouale pe rand, apoi 250 g de faina amestecata cu praful de copt si cacao. Dupa ce a devenit omogena, se opreste cam 1/4 din compozitie care...
Ciorba cu cartofi noi
Se spala toate legumele, se toaca marunt, iar cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 3 litri am pus uleiul si morcovul, telina, pastarnacul, ceapa la calit, dupa ce s-au inmuiat am pus si ardeii si rosiile si cartofii. Am completat cu apa si am lasat sa fiarba. Cand sunt aproape fierte am pus...
Ciocanele de pui cu praz si masline
Mai intai am spalat ciocanele bine, le-am pus intr-o tigaie cu uleiul si untul sa se prajeasca cateva minute, dupa care am pus prazul si ceapa tocate marunt, ardeiul si morcovul rondele, usturoiul si le-am lasat un pic sa se caleasca si ele. Am pus si rosile cu tot cu suc, am pus un pic de apa,...
Chiftelute de primavara
Am curatat spanacul, l-am spalat si l-am pus la oparit in apa cu un praf de sare, apoi l-am scurs bine si l-am tocat. Ceapa, usturoiul si mararul le-am tocat marunt si am amestecat bine toate ingredientele, am potrivit de sare. Cu mana umeda am format chiftelutele, le-am trecut usor prin faina si...
Cartofi noi cu ierburi
Mai intai am spalat bine cartofii apoi i-am curatat. Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul si untul la incins. Apoi am pus cartofii si usturoiul zdrobit, am acoperit cu un capac si am lasat cam 30 de minute, intorcandu-i din cand in cand. Dupa 30 de minute se adauga cimbrul, rozmarinul, foile...
Choux a' la creme
Intr-o craticioara am pus la fiert apa,uleiul, un praf de sare si unul de zahar. Cand a inceput sa fiarba am pus toata faina(dintr-o data) si am amestecat repede cu o lingura de lemn pana se incorporeaza toata.Am amestecat aluatul bine cam 5 min pana se desprinde usor de pe marginile...
Prajitura Parlament
Mai intai am pus nuca intr-o tava si am dat la cuptor pt a se coace putin, dupa care am macinat sa iasa cam 7 linguri, iar restul am rupt-o cu mana in bucati mai mici. Am uns o tava cu margarina,am pus nuca prajita atat cat sa acopere toata suprafata.Am separat albusurile de galbenusuri.Cele 7...
Ciorba taraneasca cu carne de porc
Mai intai am spalat bine carnea si am portionat-o in bucati potrivite.(dupa preferinta).Am pus-o la fiert cu apa rece si un pic de sare intr-o oala cam de 4 litri. Am luat spuma ori de cate ori este nevoie.Intre timp am curatat legumele si le-am tocat cat mai mic,varza am tocat-o fideluta ca...
Pilaf cu dovlecei
Am dat prin razatoare morcovul (curatat si spalat), am tocat ceapa marunt, ardeiul bucati mai mari, iar dovleceii cuburi mai mari. Intr-o cratita am pus uleiul cu ceapa si morcovul si un pic de sare la calit. Apoi am adaugat si dovleceii si ardeiul si am mai lasat 2 minute, dupa care am pus si...
Prajitura cu visine si smantana
Mai intai am scos visinile din compot,le-am scos samburii si le-am pus intr-o sita la scurs.Compotul se pastreaza pentru ca il vom folosi la preparearea jeleului. Intr-un bol am batut cu mixerul untul (la temperatura camerei sa fie),am adaugat treptat 200 g de zahar,apoi ouale ,cate unul la...
Ciorba radauteana
Am spalat bine pieptul de pui si tacamul de pui si le-am pus cu apa intr-o oala de 5 litri la fiert la foc mic.Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.Legumele curatate si spalate se pun intregi in oala, impreuna cu carnea si cativa catei de usturoi,foi de dafin,sare si cateva boabe de piper....
Ciorba de legume
Am curatat toate legumele. Ceapa, ardeiul, morcovul, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina le-am tocat cuburi mai mici, cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 4 litri am pus legumele inafara de cartofi, rosii si ardei cu uleiul pentru a se cali un pic. Dupa ce s-au inmuiat am completat cu...
Pulpe de pui cu smantana - Reteta savuroasa si usor de pregatit
Cum se prepara Pulpe de pui cu smantana - Reteta savuroasa si usor de pregatit Am spalat pulpele de pui si le-am portionat in 2. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoare si le-am pus intr-o cratita impreuna cu uleiul. Dupa ce s-au inmuiat am pus pulpele si un pic de apa cat sa...
Ciorba de stevie cu orez
Mai intai am rupt coditele la frunzele de stevie,le-am spalat bine si le-am pus la scurs. Am curatat si spalat legumele,le-am tocat marunt si le-am pus in oala cu o lingura de ulei ca sa se inmoaie.Dupa ce s-au inmuiat am pus aproximativ trei litri de apa,un praf de sare si am lasat la foc mic...
Plachie cu peste file
Pestele l-am spalat,l-am portionat si l-am presarat cu un pic de sare.Am curatat ceapa,ardeii si usturoiul.Ceapa am tocat-o pestisor,ardeii cuburi iar usturoiul marunt.Intr-o cratita am pus uleiul si untul si am calit ceapa cu usturoiul si ardeii.Cand s-au inmuiat am pus o lingurita de boia si un...
Quiche cu dovlecei si sunca presata
Am framantat o coca din faina,1 ou, untul taiat cuburi si un paf de sare.Se amesteca foarte bine si repede,dupa care se pune la frigider timp de 30 min. Am curatat toate legumele,le-am spalat.Ceapa si usturoiul se toaca cat mai marunt,ardeiul si dovleceii cuburi. Cascavalul l-am dat prin...
Sufleu de conopida
Am desfacut conopida buchetele mici, le-am spalat si le-am pus la fiert. Dupa ce au fiert bine le-am scurs foarte bine de apa. Dupa care le-am pasat cu furculita intr-un bol. Branza am amestecat-o cu laptele si cu faina, dupa care am pus conopida, oul batut un pic si verdeata. Am pus un pic de...
Ciupercute cu legume
Am curatat legumele, le-am spalat. Ciupercile le-am curatat si le-am tocat felii mai groase (se pot taia si in 4), ceapa am taiat-o pestisor, ardeii i-am taiat fideluta, dovleceii i-am taiat cuburi mai mari, iar morcovul in feliute subtiri. Am pus intr-o tigaie mai mare uleiul de masline...
Chiftele la cuptor
Am folosit 250 g de carne de porc si 250 de vita pe care le-am dat prin masina de tocat.Cartoful l-am curatat si l-am dat prin masina de tocat,usturoiul la fel.Mararul l-am spalat si l-am tocat marunt.Am pus intr-un bol carnea, cartoful tocat si usturoiul.Am pus ouale pe care le-am batut un...
Ciorba de pui "a la grec"
Am spalat carnea de pui(am folosit aripile si pulpele ,pe care le-am portionat) si am pus-o la foc intr-o oala de 4 litri cu un pic de sare.Intre timp am curatat legumele si le-am tocat marunt.Orezul l-am spalat bine. Dupa ce am luat spuma am pus legumele in oala si orezul.Am lasat sa fiarba...
Spanac cu ficatei de pui la gratar
Pentru ca am folosit spanac congelat, mai intai l-am scos la dezghetat. Am curatat o ceapa,am spalat-o si am tocat-o foarte marunt, dupa care am pus-o intr-o cratita cu untul si un pic de sare sa se caleasca la foc mic.Am pus un pic de sare peste ceapa pentru ca ajuta ceapa sa se caleasca mai...
Ciocolata de casa cu stafide
Mai intai se pun stafidele intr-un vas cu 2 esente de rom.Este de preferat sa se puna cu rom dar eu nu am avut.Se lasa pana se inmoaie bine dupa care se pun la scurs.Trebuie sa fie foarte bine scurse pentru a le pune in ciocolata. Luam o oala sau o craticioara,este suficienta una de 1.5 l si...