Spanac cu ficatei de pui la gratar

de dariadeea in Ficat, 12 Apr 2013 | 5109 vizualizari

 

Spanacul este una din mancarurile favorite ale baietelului meu de 2 anisori.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de spanac (proaspat sau congelat)
  • 1 ceapa potrivita
  • 50 grame unt
  • 350 -400 ml lapte
  • 300 grame de ficatei de pui
  • 2 lingurite de faina
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ficatei de pui la gratar:

Pentru ca am folosit spanac congelat, mai intai l-am scos la dezghetat.

Am curatat o ceapa,am spalat-o si am tocat-o foarte marunt, dupa care am pus-o intr-o cratita cu untul si un pic de sare sa se caleasca la foc mic.Am pus un pic de sare peste ceapa pentru ca ajuta ceapa sa se caleasca mai repede. Dupa ce ceapa a capatat aspectul sticlos am pus spanacul si am adaugat cam 200 ml de apa ca sa fiarba spanacul. Am asteptat sa fie fiert si totodata sa scada aproape toata apa.

Intr-un bol am pus laptele in care am dizolvat faina foarte bine sa nu ramana cocoloase si l-am adaugat peste lapte, am pus sare dupa gust si l-am lasat sa de-a cateva clocote pana s-a omogenizat si a devenit ca o smantanica, dupa care l-am luat de pe foc.

Am pus pe gratar ficatei dupa ce i-am spalat bine si i-am uns cu un pic de ulei.Sare am pus cand au fost aproape gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ficatei de pui la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac, cu carnati