publicat la 18.07.2013
publicat la 18.07.2013
publicat la 18.07.2013
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Fajitas cu sos de usturoi si verdeata
Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se adauga drojdia,zaharul si 5 linguri faina,se amesteca bine si se lasa la dospit maiaua 10 min. Se cerne faina,se face o groapa in mijloc,se adauga maiaua,se amesteca cu mana,se pune sare,ulei si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Se lasa 10...
Napolitane cu ciocolata de casa
Pentru ciocolata neagr a se pun pe foc apa si zaharul si se lasa la fiert pana se obtine un sirop gros ,dar nu ca mierea.Se pune cacaua ,se mai lasa sa fiarba un minut,apoi se ia de pe foc.Se adauga untul ,esenta de rom, se amesteca pana se incorporeaza untul.Apoi se adauga laptele praf...
Negresa cu ciocolata
Pentru aluat :intr-o craticioara se topesc ciocolata rupta bucati si untul.Dupa ce se obtine un amestec omogen se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zahar,sare si esenta.Se freaca bine pana se obtine un amestec cremos in care se adauga ciocolata topita,lingura cu...
Pipote si inimi cu smantana
Se spala bine pipotele si inimile,se curata.Se pun la prajit in ulei,nu foarte tare,se adauga ceapa tocata foarte marunt se mai lasa un pic apoi se adauga apa si se lasa la fiert.Cand sunt fierte bine,se adauga amestecul de smantana,iaurt si faina dizolvata in lapte.Se condimenteaza se mai lasa...
Ciorba de fasole
Se spala si se curata legumele.Se toaca marunt toate.Fasolea se scurge de apa si se spala bine. Intr-o oala se pune uleiul la incins,se pun legumele la calit,dupa ce s-au calit se pune fasolea si se completeaza cu apa,cam 3 litri.Se lasa sa fiarba.Dupa ce au fiert toate se condimenteaza,se...
Cartofi frantuzesti
Cartofii se spala bine,se pun la fiert cu tot cu coaja.Cand au fiert se scurge apa si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se taie felii potrivite.5 oua se fierb,iar celelalte 3 se bat bine si se amesteca cu smantana,sare,piper.Branza se da prin razatoare.Cele 5 oua se...
Tortilla de pui cu sos picant
Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se amesteca cu drojdia,zaharul si 5 linguri faina.Se lasa maiaua la dospit 10 min.Restul de faina se cerne,se face o groapa in mijloc si se toarna maiaua.Se amesteca coca cu mana apoi se adauga sarea si uleiul.Se framanta pana se dezlipeste de pe maini.Se...
Ceafa de porc la gratar cu legume mexicane
Ceafa de porc am portionat-o in 3 portii ,am batut-o cu ciocanul de snitele.Usturoiul l-am pisat foarte bine,l-am amestecat cu 2 linguri de ulei de masline si cu o lingura de condimente pentru carne de porc.Am uns carnea si am am pus-o pe un platou pe care l-am acoperit cu folie si l-am lasat la...
Cartofi wedges
Cartofii se spala,se razuieste coaja,se taie in 4 .Se amesteca intr-un bol cu ulei de masline,iar apoi cu condimentele,se pun intr-o tava si se dau la cuptor la 180 de grade pana sunt gata cam 45 de minute.Se servesc cu orice fel de carne la gratar.
Salata de vara cu piept de pui
Pieptul de pui l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus pe gratar.Cand a fost gata l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat fasii.Salata am spalat-o si am pus-o pe un prosop ca sa absoarba apa. Castravetii i-am curatat de coaja,i-am taiat cuburi,rosiile le-am taiat in jumatate apoi le-am...
Tocanita de dovlecei cu carne de pui
Mai intai am spalat carnea,am taiat-o bucat potrivite.Legumele le-am spalat,ceapa am tocat-o pestisor,morcovul rondele,usturoiul l-am tocat marunt,dovleceii i-am curatat de coaja si i-am tocat cuburi mai mari,ardeiul gras fideluta. Am pus carnea in uleiul de masline sa se prajeasca un...
Cordon bleu
Feliile de piept le-am batut cu ciocanul,am pus o felie de sunca,una de branza pe o jumatate apoi am impachetat ca niste portofele. Oul l-am batut bine,am pus sare,piper dupa gust.Am trecut portofelele prin ou,apoi prin pesmet ,le-am pus pe un platou si am lasat la rece 30 de minute.Am...
Chiftelute de pui
Ceapa am taiat-o in patru si am pus-o la calit in putin ulei si apa.Dupa ce s-a inmuiat am pus-o la scurs.Pieptul de pui l-am dat prin masina,la fel si usturoiul si ceapa.Am amestecat carnea,ceapa si usturoiul cu un 1 ou ,am pus felia de paine inmuiata in apa si scursa bine,marar,sare piper dupa...
Pandispan cu ananas
Mai intai am separat galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le-am frecat cu esenta de vanilie,apoi am turnat uleiul cate un pic ca la maioneza. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am pus zaharul si pliculetele de zahar vanilat si am batut pana s-a topit zaharul.Dupa...
Ciorba cu aripi de pui
Mai intai am spalat si curata aripile.Le-am pus la fiert in apa rece cu un praf de sare(cam 2 litri).Dupa ce am luat spuma de cateva ori,am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba in continuare.Cand au fost aproape gata am pus taitei si am mai lasat sa fiarba.La sfarsit am pus...
Fasole cu carne de porc
Ceapa se toaca marunt,morcovul se da prin razatoare.Intr-o oala punem 3 linguri de ulei si adaugam ceapa si morcovul sa se caleasca.Dupa ce s-au calit punem rosiile tocate marunt,adaugam fasolea pe care mai intai o clatim foarte bine,apoi punem apa cam o cana si jumatate si lasam sa fiarba....
Quiche cu mozzarella si rosii
Mai intai pregatim aluatul: se pune faina intr-un castron ,un praf de sare,se adauga untul la temperatura camerei taiat cubulete ,se amesteca ,se adauga si oul si se amesteca bine pana la amogenizare.se pune in frigider 30 de minute. Mozzarella se pune la scurs. Apoi se intinde aluatul in...
Fasole verde cu usturoi reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Fasole verde cu usturoi reteta traditionala romaneasca Eu am folosit fasole verde congelata.Mai intai am lasat-o sa se dezghete intr-o oala. Ceapa am tocat-o marunt,usturoiul la fel.Intr-o oala se pune uleiul l-a incins apoi se pune ceapa cu un praf de sare ,cand capata...
Prajitura cu crema de budinca si frisca
Mai intai am amestecat faina cu praful de copt,am batut untul cu mixerul la viteza maxima dupa care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si sarea si am amestecat pana la omogenizare.Am adaugat ouale pe rand,cate unul la jumatate de minut,dupa care am incorporat faina cu praful de copt.Am omogenizat...
Ciorba de loboda rosie
Mai intai se scot coditele de la loboda, se spala loboda bine in mai multe ape si se lasa la scurs. Legumele se spala bine, se toaca si se pun la fiert in aproximativ 3 litri de apa cu un pic de sare. In acest timp loboda se taie fideluta si se inmoaie un pic in ulei incins. Cand legumele sunt...
Aripi de pui in sos aromat
Mai intai se spala si se curata aripile iar apoi se oparesc in apa clocotita cu un praf de sare.Se scot si se scurg bine si se ung cu untul topit si se presara condimente de pui peste.Se aseaza in tava si se acopera cu folie si se lasa 1-2 ore la macerat. Dupa ce au trecut cele 2 ore se baga...
Mazare cu carne de porc
Mai intai am pus carnea taiata bucati potrivite la prajit un pic,am pus ceapa tocata marunt,morcovul taiat cuburi,ardeiul ,rosiile le-am mai lasat un pic ,dupa care am pus un pic de apa si am lasat sa fiarba.Cand carnea este aproape gata,am pus mazarea si am mai lasat la fiert vreo 15 20 min,dupa...
Ciorba de porc a la grec
Mai intai am pus carnea taiata cuburi potrivite(dupa gust se portioneaza) la fiert in apa cu un pic de sare.Am luat spuma ori de cate ori este nevoie. Intre timp am curatat legumele,pe cate le-am tocat si le-am pus la calit intr-o alta oala.Cand carnea este aproape fiarta ,se strecoara supa de...
Placinta cu carne
Intr-o cratita am pus 30 ml ulei la incins,am adaugat ceapa tocata marunt pana devine aurie,dupa care am pus carnea si am lasat la foc mic,pana isi schimba culoarea ,aproximativ 25 de min.Am lasat la racit,am pus 2 oua,cascavalul ras ,grisul,mararul tocat marunt si am amestecat.Am potrivit de...
Varza cu kaizer afumat si carnaciori
Eu am folosit varza jumatate de cantitate murata si jumatate dulce. Am tocat-o marunt,morcovul l-am dat prin razatoare ,ardeiul l-am tocat cuburi iar ceapa marunt. Intr-o oala am pus uleiul si kaizerul taiat cuburi potrivite sa se prajeasca un pic,dupa care am pus ceapa,morcovul,ardeiul si...
Ciorba de perisoare din piept de pui
Mai intai am amestecat pieptul de pui tocat cu orezul( pe care l-am pus cu un pic de apa la foc pana scade apa) cu oul,sare piper. Am format perisoare pe care le-am pus la foc intr-o cratita cu 2 litri apa.Am luat spuma si am lasat sa fiarba.Intre timp am curatat si tocat legumele cat mai...
Prajitura cu gem de capsuni
Pentru blat am mixat galbenusurile si dupa un minut am pus 2 linguri de zahar si am continuat pana se ingroasa,apoi am pus vanilia si am mai batut cam un minut. Albusurile le-am batut spuma iar apoi am pus si restul de zahar si am continuat pana spuma s-a intarit.In spuma de albus am turnat...
Amandine
Mai intai am pregatit blatul: am separat albusurile de galbenusuri,am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei.Am amestecat cu o lingura de lemn de jos in sus,apoi am adaugat cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu...
Pizza cu blat pufos
Mai intai am pregatit blatul .Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri. Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa in mijloc si am turnat apa cu drojdie si apa rece cate un pic din fiecare,amestecand usor,apoi am pus...
Perisoare cu smantana si ciuperci
Mai intai am facut compozitia de perisoare din pieptul de pui tocat,orez ,un ou,pesmet .Apoi am format perisoarele pe care le-am pus la fiert in apa cu un pic de sare. Intre timp am tocat ceapa marunt,morcovul l-am dat prin razatoare.Am pus intr-o cratita uleiul la incins ,am pus ceapa si...