Orez cu lapte = desertul copilariei ?
Pentru mine da si ce bun este cand este facut de casa.
Poate fi amestecat cu oua batute, acoperit cu caramel , aromat cu vanilie , scorțișoară sau cu stafide.
Va propun o reteta onctuoasa, aromata cu ROM si vanilie de Madagascar.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/07/orez-cu-stafide-si-rom.html
Se marinează stafidele cu romul cel puțin 1 oră.
Se taie pastaia de vanilie in jumatate pe lungime cu un cuțit și se scot semintele cu ajutotul unui cutit.
Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga zaharul, semintele de vanilie si pastaia tăiată.
Se aduce la fierbere , apoi se adaugă orezul.
Se fierbe la foc mic amestecand mereu in jur de 40 de minute. Se scoate pastaia.
Se adauga stafidele, se amestecă bine și se fierbe inca 5 minute.
Se toarnă în ramekins.
Se serveste rece ( puneti câteva ore în frigider ) sau caldut .