Azi, 1 decembrie, de ziua Romaniei, aveam pofta de o plăcintă domnească cu branză de la Rux :).
Vedeti aici reteta lui Rux careia ii multumesc cu aceasta ocazie.
Ideea de a pune foi de placinta in compozitia cu branza este excelenta.
Parca am manca lasagne dulci.
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale.
Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu branza.
Se unge tava cu unt si se pun 2 foi de placinta unse cu putin unt (lasati marginile sa depaseasca). Se pune deasupra compozitia cu branza, aduceti toate marginile spre mijoc.
Puneti deasupra foaia de placinta ramasa si ungeti-o cu un pic de unt topit.
Se coace placinta timp 45 sau 50 de minute la 180 de grade C.
Dupa 30 de minute, se deschide cuptorul, se pune deasupra rapid iaurtul peste toata foaia rapid.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.
Se poate manca calduta sau rece si o puteti pudra cu zahar pudra vanilat.