Va promit : este delicioasa si ușor de facut.
Va trebuie un aluat (foietaj sau fraged), o crema de vanilie de casa și căpșuni proaspete (ale mele erau culese în aceeași zi).
Am folosit un aluat foietaj express facut de casa- reteta aici- pentru tarta va trebuie jumatate de reteta, cealalta jumatate o puteti congela.
Puteti cumpara daca vi se pare greu de facut.
Pentru crema:
Se pune la-ncălzit laptele.
Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte.
Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.
Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.
Se pune compozitia la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Se ia de pe foc,se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.
Se incalzeste cuptorul la 210 ° .
Intindeti aluatul și se așează într-o tavă unsă. Înțepați aluatul cu o furculiță.
Se coace 15 minute la 210 ° apoi coborâți temperatura la 180 ° C și coaceti inca 10 minute.
Lasati să se răcească.
Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile.
Puneti aluatul copt pe o farfurie de serviciu, depuneti deasupra crema racita si decorati cu jumatatile de capsuni.
Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.
Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon.
Dati la frigider cel putin 1 ora inainte de a servi.
Bun desert !
1
Puteti pregati crema seara o zi inainte. Crema patisiera se conserva 24 de ore la frigider.