Aluat foietaj rapid

de Catalina L in Dulciuri, 3 Iul 2016 | 8161 vizualizari

 

O reteta etonanta, rapida si usoara.
Amestecam toate ingredientele si facem 3 pliaje.
Untul nu trebuie scos din frigider inainte, din contra trebuie sa fie foarte rece.
Acest aluat este ideal pentru tarte, cremsnit si placinte. Pentru croissants si paini cu ciocolata trebuie un aluat cu drojdie.

 

INGREDIENTE

pentru un aluat de 570 g

  • 240 gr de iaurt petits suisses (4 iaurturi de 60 g )
  • 240 gr de faina
  • 120 gr de unt foarte rece
  • 1 varf de cutit de sare (sau un pic de zahar depinde de reteta dorita)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj rapid:

Taiati untul rece in cuburi mici.

Puneti toate ingredientele in bolul robotului.

Se amestecă până când se formează un aluat- maxim 5 minute.

Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat,  deci nu amestecati prea mult.

Inveliți aluatul cu film și puneti-l 30 de minute în frigider.

Se faineaza bine masa si se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara. Se impatureste in 3. 

Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se da la rece pentru 20 de minute.

Se repeta intinderea, impaturirea in trei, intoarcerea  si turul la 90 de grade- se da la rece 20 de minute.

Se repeta operatia inca o data.

Aluatul este gata.

Am utilizat jumatate si am facut niste paini mici cu ciocolata(10-12 bucati).

Rezultatul a fost bun dar cred ca acest aluat este ideal pentru tarte si placinte mai ales.

Am congelat cealalta jumatate.

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

Am refacut reteta si am facut un cremsnit sloven/croat- reteta aici.

Reteta adoptata :)

TIPS-URI

1

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

03.07.2016, 19:20

Super faina reteta!

Gherca Daniela 1

03.07.2016, 19:56

super!

VI 1

06.01.2018, 19:46

Buna!Ce e cu rotitul la 90 grade?Nu inteleg!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de zmeura