Desert placinte cu mere

de Catalina L in Dulciuri, 20 Apr 2019 | 2305 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sambata lui Lazar.
Traditia cere ca in Sambata lui Lazar gospodinele sa plamadeasca placinte si sa le dea de pomana vecinilor, rudelor si tuturor acelora care le trec pragul. Daca femeile se ingrijesc de copturi, fetele tinere planteaza flori, considerandu-se ca numai cele sadite acum vor inflori bogat.



Dupa reteta de branzoiace - vezi aici- va propun o reteta de placinte cu mere.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/placinte-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 350-380 g de faina
  • 5-6 g de drojdie uscata
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou mare
  • 75 ml de lapte
  • 150 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1/2 lingurita de aroma de vanilie

Pentru umplutura:

  • 6 mere
  • 5 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 20 g de unt
  • 2 mani de miez de nuca

Decor:

  • 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
  • zahar pudra si zahar perlat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu mere:

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.

Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.

Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 2-3 ore.

Pregatiti umplutura:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.

Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 10-15 minute.

Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.

Lasati sa se raceasca.

Framantati aluatul si impartiti-l in 12 parti.

Făinăm suprafața de lucru și intindem fiecare parte in forma rotunda , patrata sau dreptunghiulara.

Puneti deasupra merele racite si presarati deasupra miezul de nuca.

Am facut 3 tipuri de forme: vezi imagini

Puneti-le pe o placa acoperita cu o foaie de copt si lasati-le sa creasca cel putin 30 de minute.

Le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit la 180°c pentru 20-25 de minute.

Le pudrăm cu puţin zahăr. Sunt delicioase caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

pe 06.01 la 09:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papanasi prajiti cu dulceata si smantana