O varianta cu rahat si cu @nutella. Copiilor le va place foarte mult.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/cozonac-cu-rahat-si-nutella.html
Umplutura :
In plus:
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia.
Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte!
Topiti untul la microunde si adaugati uleiul.
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina.
Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 3-4 linguri din laptele dulce si aromat (caldut). Acoperiti drojdia cu putina faina si lasati sa actioneze timp 5 minute.
Incepeti sa framantati (la mana sau la robot), adaugati treptat galbenusurile frecate cu sare si untul amestecat cu uleiul.
Puneti treptat restul de lapte dulce si aromat.
Framantati in jur de 12 minute pana cand aluatul este neted si elastic. Va ramane lipicios.
Ungeti cu ulei o tava si puneti in ea aluatul cu mainile unse.
Impaturiti aluatul de cateva ori si lasati la dospit 90 de minute (o ora si jumatate).
La mijlocul timpului (dupa 45 de minute) am mai impaturit o data aluatul.
Am pus aluatul intr-o punga de congelat si l- am pus in tava la frigider o noapte.
A 2a zi scoateti aluatul din frigider.
Ungeti suprafata de lucru cu ulei si impartiti aluatul in 4 parti egale.
Degazati si etalati in dreptunghi fiecare parte. Puneti rahat taiat pe 2 dreptunghiuri si nutella pe celelalte 2. Rulati. Veti obtine 4 rulouri.
Tresati rulourile cate 2 (unul cu rahat si unul cu @nutella) si formati 2 cozonaci.
Asezati-i pe hartie de copt si puneti-i cu tot cu hartia de copt in tavele de chec/cozonac.
Lasati-i sa creasca 1 ora.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cozonacii cu galbenusul amestecat cu lapte.
Dati la cuptorul incalzit timp de 20 de minute - puneti-i pe sina cea mai de jos.
Reduceti temperatura la 160°C, puneti o foaie de aluminium peste cozonaci (fixati-o cu scobitori) si lasati inca 20 de minute.
Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca pe un grill.
Puteti decora cu zahar pudra.
Minunati !!!!!!