Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI137
Retete

Pizza Calzone

In Pizza la 25 Mai 2015

Am folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde o foaie rotunda. Pe jumatate de foaie se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) ...

Salata de Vinete cu maioneza

In Salate la 24 Mai 2015

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 40 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor, se curata...

Taietei - Nouilles chinezesti

In Paste la 22 Mai 2015

Taiem ceapa in rondele fine. Ghimbirul il taiem marunt. Morcovul il taiem julien. Calim bine ghimbirul, ceapa si morcovul in ulei. Intre timp se fierb pastele cu putina sare- 2-3 minute. Se scurg, se trec prin apa rece si se scurg din nou... Eu le tai de cateva ori cu o foarfeca de...

Cannelonni de casa

In Cannelloni la 20 Mai 2015

Ca si la reteta de  lasagne de casa  avem nevoie de trei preparate: - paste de lasagne de casă - reteta cu video  aici - umplutura cu carne Bolognese  - sos Bechamel  Pregatire aluat: Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2. ...

Crinkles cu ciocolata

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Ciocolata rupta in bucati  o topim la foc mic impreuna cu untul. Mixam ouale cu zaharul pana ce devin spumoase. Adaugam apoi ciocolata topita si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam. Dam la...

Friptură/Ruladă de curcan

In Curcan la 17 Mai 2015

Eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon   Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.   Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. ...

Briose Muffins cu ton

In Ton la 15 Mai 2015

Curatati si taiati ceapa in rondele. Taiati rosia in cubulete. In bolul robotului puneti tonul cu sucul lui si amestecati. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati sa amestecati. Puneti ceapa taiata, branzeturile, rosia. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugati...

Sarmalute cu carne in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 14 Mai 2015

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa fiarta si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare...

Rulada de vitel cu sos de rosii si prune uscate

In Porc la 13 Mai 2015

Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc.   Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.  Se pun condimentele (sare, piper, ierburile).       Odată rumenite, se adauga ceapa si...

Gris cu lapte si dulceata

In Dulciuri la 11 Mai 2015

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Preparati formele. Puneti dulceata la fund apoi turnati peste ea grisul cu lapte. Lasati sa se raceasca, apoi puneti la frigider minimum 2 ore....

Tarta cu Mangostan

In Dulciuri la 10 Mai 2015

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Adaugam dulceata, se amesteca si se rezerva la rece. Se pun fructele la stors. Se framanta un aluat cu toate...

Pateuri de vita cu ceapa - Tupperware

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2015

Mărește foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou. Cu partea formei cu o stea, se taie 4 cercuri de aluat, apoi cu cealalta parte fără stea, se taie alte 4 cercuri de aluat.  Cu resturile de aluat am reușit să fac inca 2 cercuri (unul cu stea și unul fără)....

Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

In Vita la 9 Mai 2015

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore.  Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.  Puneti...

Napolitana cu ciocolata si nuci

In Dulciuri la 8 Mai 2015

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul. Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam. Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele.  Adaugam...

Pizza cu sunca de Parma

In Pizza la 5 Mai 2015

Am folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa. Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte)...

Tocana de vitel- Blanquette

In Vita la 3 Mai 2015

Se curata morcovii, usturoiul si ceapa.  Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele.  Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare, scufundați carnea in apa fierbinte timp de aproximativ un minut pentru a o albi. Se scurge carnea si...

Cremsnit frantuzesc Mille-feuille

In Dulciuri la 2 Mai 2015

Crema : Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.  Se încălzește 75 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron diluam amidonul cu 25 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou. Se toarnă apoi...

Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier

In Salate la 23 Apr 2015

Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici. La fel si cartofii si morcovii. Mazarea se scurge bine. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine.  Se...

Iepuras in Capsuni

In Dulciuri la 22 Apr 2015

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.  Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si  framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider. Inmuitati...

Orez Cantonez- Chinezesc

In Porc la 21 Apr 2015

Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit  aici Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele. Intr-o tigaie - wok, se prajeste carnatul fara sa punem ulei. Când grăsimea începe să iasă, scoateți-l și puneti...

Racitura combinata de pui si de porc

In Mancaruri cu carne la 19 Apr 2015

Se curata ceapa si morcovii. Spalam carnea, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur. Deschidem...

Tarta cu mere buchet de trandafiri

In Dulciuri la 18 Apr 2015

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se curata merele și se dau pe razatoare Gatiti merele cu untul, zahărul și scorțișoara timp de 5-8 minute Se intinde...

Midii/Scoici umplute si gratinate

In Fructe de mare la 17 Apr 2015

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute. Pastrati numai...

Salata de Vinete

In Salate la 15 Apr 2015

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor, se...

Pasca cu branza Philadelphia

In Dulciuri la 15 Apr 2015

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine.  Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine. Am folosit o tava de tort de 18 cm. Se coace la 160 ° C...

Oua vopsite- Paste

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2015

Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare. Le fierbem la foc mic. Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare. Punem 1-1,5 l de apa la fiert pentru a prepara vopselele. Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe...

Pasca cu branza traditionala

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Il punem in tava unsa. Preparam umplutura : Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile apoi se adauga branza si 1 lingura de gris, amestecand in continuare pana obtinem o crema. La urma punem vanilia, coaja de lamaie si cele 3 albusuri...

Prajitura tricolora in oua de Paste

In Dulciuri la 8 Apr 2015

Prepararea oualor:  Desenați un mic cerc pe fiecare ou. Faceti gauri mici cu vârful unui ac, pe urmele cercului. Se decupeaza cercul cu cutitul si se obtine o gaura in ou. Cu o scobitoare spargeti galbenusurile si amestecati-le un pic pentru a goli oul intr-un castron....

Bomboane de casa de ciocolată alba

In Dulciuri la 6 Apr 2015

Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Puneti primul strat de ciocolată alba Dati la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti si puneti din nou la frigider. Se topeste...

Bomboane de casa de ciocolată cu Marshmallow

In Dulciuri la 5 Apr 2015

Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde. Puneti primul strat de ciocolată. Se pune la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti si puneti din nou la frigider. Se topesc bezele 30 secunde în cuptorul...

Afisate 931 - 960 din 1005 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.01 la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]