Oua vopsite- Paste

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2015 | 5955 vizualizari

 

Hristos a inviat !!! Paste fericit !!!

Noroc de magazinul de produse romanesti "Chez Miha " aicea la Paris ca m-am putut aproviziona cu vopsea de oua romaneasca.
Am profitat de ocazie si am cumparat si alte bunatati; rahat, branza de vaca, foi de napolitana, mustar Bunica, ciocolata cu rom...... gusturi uitate, amintiri din copilarie

 

INGREDIENTE

  • oua
  • vopsea de oua :- rosie si albastra Dr Oetker- aurie Alex
  • o mana de sare
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite- Paste:

Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare.
Le fierbem la foc mic.
Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare.
Punem 1-1,5 l de apa la fiert pentru a prepara vopselele.
Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe jumatate cu apa fierbinte, adaugam 2 linguri de otet , vopseaua si punem 3-4 oua fierbinti in fiecare borcan.

Le lasam 5 minute pana cand sunt colorate frumos.
Le scoatem pe o hartie de copt si le uscam cu un prosop de hartie.

Le ungem cu putin ulei pus pe un prosopel de hartie pentru a fi lucioase.
Ouale rosii si albastre sunt gata !!!!!

Pentru ouale aurii, am pus plicul cu vosea intr-un castronel cu apa calda.
Punem manusi de cauciuc. Deschidem plicul si punem un pic de vopsea in palma stanga.

Luam un ou cu mana dreapta si-l "imbracam" cu vopsea.
Intindem  bine vopseaua pe el pana obtinem rezultatul dorit.
Il rezervam pe o hartie de copt. Luam alt ou si repetam procedura.

Adaugam vopsea daca este nevoie. Le ungem apoi cu putin ulei.

Hristos a inviat !!!!

Alte retete de Paste: oua tricolore, Pasca cu branza traditionala

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite- Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite