Midii/Scoici umplute si gratinate

de Catalina L in Fructe de mare, 17 Apr 2015 | 6424 vizualizari

 

Ce-mi plac,....Sunt unele dintre cele mai apreciate delicatese din întreaga lume şi cresc chiar în Marea Neagră.

Sunt crescute în sisteme de miticultură, în plantații speciale marine.
Sunt la fel de gustoase crude sau gătite. Cu o singură condiţie - să fie proaspete.
Midiile se consumă în general fierte, însă sunt apreciate și crude, la fel ca stridiile.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (15 cl)
  • cimbru , dafin
  • sare, piper

pentru umplutura:

  • 100 g unt ,1 buchet de patrunjel, 3 catei de usturoi
  • bacon prajit, cascaval ras, roquefort
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici umplute si gratinate:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 
Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute.
Pastrati numai partea unde midia a ramas si sosul.

  • Midii gratinate cu cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu un pic de sos. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si roquefort:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Puneti bucatele de roqueforts si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu unt de usturoi:

Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  
Se amesteca bine cu untul si se asezoneaza.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi. 
Se pune la cuptor pentru 10 minute.

Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati.

   

 

Pofta Buna !!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute si gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii in sos cremos de smantana si vin