publicat la 28.12.2024
publicat la 28.12.2024
publicat la 28.07.2024
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu caise
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul, laptele, sucul si coaja rasa de lamaie, amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de...
Salata Caesar
Incingeti bine grill-ul. Dati pieptul de pui prin sare, piper, papika si putin ulei de masline. Rumeniti-l pe ambele parti. Dupa ce s-a racit putin il taiati in bucatele. Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si smantana si frecam...
Mititei - Mici de casa
Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului. Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat. Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe...
Crochete de orez cu branza
Intr-un castron puneti orezul fiert, ceapa taiata rondele, usturoiul taiat marunt, oul, branza, cascavalul, sare si piper. Amestecatti totul bine si dati la frigider pentru o ora. Cu mainile trecute prin apa rece se ia din compozitie si se formeaza crochete- mi-au iesit...
Rulada de pui
Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea lui pentru a obtine o felie subtire. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat, Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare si-mpartiti in 3...
Pizza Con
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calda si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si sarea. Turnam apa calduta pana se incorporeaza toata. La final adaugam uleiul si framantam bine 15...
Rulada cu frisca si capsuni - Reteta nr.100
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de zahar pudră. Se adauga...
Chec "Tatin" cu caise
Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare...
Waffle cu Cartofi
Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul, cascavalul ras, sare , piper, faina si verdeata proaspat tocata. Amestecati totul bine. Incalziti...
Gaufres cu Cartofi
Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul, cascavalul ras, sare , piper, faina si verdeata proaspat tocata. Amestecati totul bine....
Salata de sfecla rosie cu branza Salakis
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla si branza in cuburi. Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul vinaigrette. Adaugati sare,...
Salata de sfecla rosie cu branza Roquefort
Fierbeti ouale 10 minute. Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla, ouale tari si branza Roquefort in cuburi. Puneti-le intr-un...
Crinkles cu lamaie
In bolul robotului amestecam untul cu oul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Acoperim bolul sau punem compozitia intr-un sac de congelat si dam la frigider...
Muffins cu cirese si ciocolata
Incalziti cuptorul la 180-200 °C. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu sarea . La urma punem vanilia si lingura de...
Coaste - Ribs de Porc Caramelizate
Puneti coastele la marinat cu 20 gr de zahar, vinul alb, sosul soia, uleiul de susan si cubul Knorr. Amestecati bine si lasati la frigider 30 de minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins. Le prajiti la foc mediu si cand sunt...
Tarta "Soare"
Taiati dovlecelul in felii subtiri si ardeiul in lamele fine. Trasati cu cutitul o stea in centrul aluatului. Ungeti cu ou. Puneti fellile de dovlecel pe partea de aluat netaiata, adaugati baconul si ardeiul. Ridicati triunghiurile formate de stea si le dati peste garnitura....
Napolitana cu caramel si fistic
Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. Adaugam stafidele si rezervam. Cu zaharul ramas facem un caramel. Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si...
Salata salardeza
Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime. Scoateti-l si pastrati-l la cald. Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati la cald cand sunt bine prajite si colorate. Taiati cartofii in felii...
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi
Curatati cartofii si taiati-i felii. Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine. Scoateti-le si pastrati-le la cald. Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa. Lasati-i sa se...
Prajitura Tigru
Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in continuare. Se pune treptat faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine. Faceti aluatul...
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki
Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine si dati la rece 1 ora. Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark....
Frigarui Yakitori de curcan
Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora. Dupa ce carnea a marinat, se infig in frigari bucatelele de carne. Puneti frigaruile cu sosul lor...
Savarine cu aluat dospit
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Turnam laptele caldut pana se incorporeaza tot. La...
Pateu din ficat de pui - de casa
Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i. Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele. Caliti legumele in uleiul de masline. Adaugati ficateii, cimbrul...
Capsuni in crema de gris
Spalati si curatati capsunile de codite. Pregatiti formele de silicon. Grisul cu lapte: Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Crema engleza : Se înmoaie gelatina...
Chiftelute de carne cu maioneza si ceapa
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. La fel si verdeata. Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza. Cu mainile trecute prin apa rece se formeaza chiftelute mici. Se prajesc in ulei incins la foc...
Vafe - Gaufre Belgiene
Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am folosit masina de facut paine - program aluat. Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am...
Costite de miel la gratar
Marinati costitele cu uleiul de maslina, sarea si piperul. Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Incingeti gratarul. Puneti costitele si lasati sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit, se scot pe un platou si se ung cu untul de...
Trandafiri de mere
Tăiati aluatul in 4 fâșii de latime de 3-4 cm. Marul se taie in felii foarte subtiri. Feliile de mar le cufundati 2 minute în apă clocotita (am ratat acest pas). Ungeti aluatul cu caramel- jumate de banda. Puneti feliile de mere. Se suprapun ușor. Le ungeti cu un pic...
Conuri umplute cu mere caramelizate
Pregăti merele caramelizate: Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti merele și gatiti 8-10 minute...