Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI127
Retete

Prajitura cu caise

In Dulciuri la 1 Iul 2015

Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul, laptele, sucul si coaja rasa de lamaie, amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de...

Salata Caesar

In Salate la 30 Iun 2015

Incingeti bine grill-ul. Dati pieptul de pui prin sare, piper, papika si putin ulei de masline. Rumeniti-l pe ambele parti. Dupa ce s-a racit putin il taiati in bucatele. Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si smantana si frecam...

Mititei - Mici de casa

In Mancaruri cu carne la 30 Iun 2015

Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului. Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat. Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul.  Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe...

Crochete de orez cu branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2015

Intr-un castron puneti orezul fiert, ceapa taiata rondele, usturoiul taiat marunt, oul, branza, cascavalul, sare si piper.   Amestecatti totul bine si dati la frigider pentru o ora.   Cu mainile trecute prin apa rece se ia din compozitie si se formeaza crochete- mi-au iesit...

Rulada de pui

In Pui la 25 Iun 2015

Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea lui pentru a obtine o felie subtire. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat,   Pregatim untul de usturoi.   Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare si-mpartiti in 3...

Pizza Con

In Pizza la 24 Iun 2015

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calda si 2 linguri de faina.  Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si sarea. Turnam apa calduta pana se incorporeaza toata. La final adaugam uleiul si framantam bine 15...

Rulada cu frisca si capsuni - Reteta nr.100

In Dulciuri la 21 Iun 2015

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri.  Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de zahar pudră. Se adauga...

Chec "Tatin" cu caise

In Dulciuri la 21 Iun 2015

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare...

Waffle cu Cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2015

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul, cascavalul ras, sare , piper, faina si verdeata proaspat tocata. Amestecati totul bine. Incalziti...

Gaufres cu Cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2015

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul, cascavalul ras, sare , piper, faina si verdeata proaspat tocata.   Amestecati totul bine....

Salata de sfecla rosie cu branza Salakis

In Salate la 19 Iun 2015

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.   La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.    Taiati sfecla si branza in cuburi.    Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul vinaigrette. Adaugati sare,...

Salata de sfecla rosie cu branza Roquefort

In Salate la 18 Iun 2015

Fierbeti ouale 10 minute.   Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.   La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.    Taiati sfecla, ouale tari si branza Roquefort in cuburi.   Puneti-le intr-un...

Crinkles cu lamaie

In Dulciuri la 18 Iun 2015

In bolul robotului amestecam untul cu oul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Acoperim bolul sau punem compozitia intr-un sac de congelat si dam la frigider...

Muffins cu cirese si ciocolata

In Dulciuri la 17 Iun 2015

Incalziti cuptorul la 180-200 °C. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu sarea . La urma punem vanilia si lingura de...

Coaste - Ribs de Porc Caramelizate

In Porc la 14 Iun 2015

Puneti coastele la marinat cu 20 gr de zahar, vinul alb, sosul soia, uleiul de susan si cubul Knorr. Amestecati bine si lasati la frigider 30 de minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins. Le prajiti la foc mediu si cand sunt...

Tarta "Soare"

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2015

Taiati dovlecelul in felii subtiri si ardeiul in lamele fine. Trasati cu cutitul o stea in centrul aluatului. Ungeti cu ou. Puneti fellile de dovlecel pe partea de aluat netaiata, adaugati baconul si ardeiul.  Ridicati triunghiurile formate de stea si le dati peste garnitura....

Napolitana cu caramel si fistic

In Prajituri la 12 Iun 2015

Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.    Adaugam stafidele si rezervam. Cu zaharul ramas facem un caramel. Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si...

Salata salardeza

In Salate la 10 Iun 2015

Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime. Scoateti-l si pastrati-l la cald. Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati  la cald cand sunt bine prajite si colorate.  Taiati cartofii in felii...

Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi

In Rata la 10 Iun 2015

Curatati cartofii si taiati-i felii.  Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine. Scoateti-le si pastrati-le la cald. Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa. Lasati-i sa se...

Prajitura Tigru

In Dulciuri la 8 Iun 2015

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in continuare. Se pune treptat faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine. Faceti aluatul...

Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

In Mancaruri cu carne la 6 Iun 2015

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine si dati la rece 1 ora. Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark....

Frigarui Yakitori de curcan

In Curcan la 6 Iun 2015

Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora. Dupa ce carnea a marinat, se infig in frigari bucatelele de carne. Puneti frigaruile cu sosul lor...

Savarine cu aluat dospit

In Dulciuri la 5 Iun 2015

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Turnam laptele caldut pana se incorporeaza tot. La...

Pateu din ficat de pui - de casa

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2015

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i. Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele. Caliti legumele in uleiul de masline. Adaugati ficateii, cimbrul...

Capsuni in crema de gris

In Dulciuri la 2 Iun 2015

Spalati si curatati capsunile de codite. Pregatiti formele de silicon. Grisul cu lapte: Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Crema engleza  : Se înmoaie gelatina...

Chiftelute de carne cu maioneza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2015

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. La fel si verdeata. Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza. Cu mainile trecute prin apa rece  se formeaza chiftelute mici. Se prajesc in ulei incins la foc...

Vafe - Gaufre Belgiene

In Dulciuri la 31 Mai 2015

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am folosit masina de facut paine - program aluat. Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am...

Costite de miel la gratar

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2015

Marinati costitele cu uleiul de maslina, sarea si piperul. Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Incingeti gratarul. Puneti costitele si lasati sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit, se scot pe un platou si se ung cu untul de...

Trandafiri de mere

In Dulciuri la 27 Mai 2015

Tăiati aluatul in 4 fâșii de latime de 3-4 cm. Marul se taie in felii foarte subtiri. Feliile de mar le cufundati 2 minute în apă clocotita (am ratat acest pas). Ungeti aluatul cu caramel- jumate de banda. Puneti feliile de mere. Se suprapun ușor. Le ungeti cu un pic...

Conuri umplute cu mere caramelizate

In Dulciuri la 27 Mai 2015

Pregăti merele caramelizate: Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti merele și gatiti 8-10 minute...

Afisate 901 - 930 din 1005 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.01 la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]