Sunt foarte multe retete de sarmalute,nu strica daca va recomand si reteta mea!!
Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata marunt, rosiile pasate si calite putin pana scade sucul din ele, orezul spalat si scurs, sare, piper, cimbru, verdeata tocata si amestecam bine cu mana; eu mai adaug si un varf de lingurita de zahar, deoarece avand in compozitie rosii, opreste aciditatea, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel, in toate retetele in care folositi rosii. Gustam din compozitie si daca mai e nevoie de ceva mai adaugam apoi lasam sa se odihneasca .
In acest timp ne ocupam de frunza;daca este proaspata,o oparim cateva minute in apa, daca este de la saramura, o tinem 10-20 minute in apa rece, daca e de la congelator (cum folosesc eu) o lasam sa se dezghete apoi incepem sa modelam sarmalutele. Le punem in vasul in care am pus cateva frunze iar dupa ce am terminat, de asemenea le acoperim cu frunze. Rasturnam sucul de rosii, borsul si 1 cana cu apa. Dam vasul la cuptor la foc mic aproape 2h.
Se servesc pentru cine doreste cu smantana si mamaliguta.
1
pentru reusita sarmalutelor,nu folositi doar carne macra sau doar de vita
2
daca totusi folositi asa ceva,caliti ceapa si rosiile in 1ceasca de ulei si framantati bine compozitia sa intre uleiul in carne
3
de asemenea nu puneti orez mult,orezul nu face alta ceva decat intareste compozitia si nu mai aveti sarmalute moi si gustoase
4
si oul pus in compozitia de sarmalute la fel o intareste in combinatie cu orezul mult