Le-am facut pentru prima data ...... super multumita de rezultat, voi face si reface .... in plus am respectat reteta italiana de origine.
Pastele cannelloni au origini antice . Inainte pastele erau preparate cu apa, grâu și sare .
Se taia aluatul obtinut în dreptunghiuri mari. O dată umplute erau rulate și apoi coapte.
Sosul Bolognese este un sos foarte cunoscut din regiunea Bologna . El se bazează , în esență, pe un sos de rosii gătit cu ceapă și carne de vită. Este cunoscut pe plan internațional ca garnitura pentru spaghete, dar aceasta reteta nu corespunde tradiției din regiunea Bologna, unde este folosit în principal ca garnitura pentru pastele tagliatelles, pentru lasagna sau pentru mamaliga .
Ca si la reteta de lasagne de casa avem nevoie de trei preparate:
- paste de lasagne de casă - reteta cu video aici
- umplutura cu carne Bolognese
- sos Bechamel
Pregatire aluat:
Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2.
Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.
Puteti face aluatul cu mana, asmestecati toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza un aluat apoi framantati cateva minute.
Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora.
Pregatire umplutura Bolognese
Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam carnea si revenim bine.
Adaugati 400 gr de sos de roșii de casa, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 15-20 de minute. Scoateți ierburile (dafin, cimbru).
Pregatire sosul béchamel :
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire.
Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.
Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul. Sse asezoneaza cu sare și piper.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras, se ia de pe foc si se rezerva.
Pregătire Cannelonni:
Ungem vasul. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos béchamel.
Impartim aluatul in 4. Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou. Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la pozitia 7. Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, o taiem in dreptunghiuri.
Pe fiecare dreptunghi punem o lingura buna de umplutura, rulam si-l depunem in vas.
Repetam procedura cu tot aluatul.
Deasupra punem restul de sos bechamel si restul de sos de rosii de casa.
Se coace la 180 ° C timp de aproximativ 15 min. Se scoate se presara cascaval ras si se pune din nou la cuptor pentru 15 minute.
Se servesc calde......simple sau cu o salada verde
Poftă bună !!!!!
1
aluatul trebuie pus la rece minimum 1 ora