Conuri umplute cu mere caramelizate

de Catalina L in Dulciuri, 27 Mai 2015 | 3251 vizualizari

 

Am folosit 1 rulou de foietaj pentru 12 cornete, mi-a ramas si am facut 4 trandafiri- reteta urmatoare

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de foietaj

Pentru merele caramelizate:

  • 4 mere
  • 50 gr zahăr pudră
  • 50 gr zahar brun
  • 40 gr unt

Pentru crema:

  • 100 gr mascarpone
  • 125 gr smantana lichida
  • 1 lingurita.zahăr pudră
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conuri umplute cu mere caramelizate:

Pregăti merele caramelizate:

Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti merele și gatiti 8-10 minute pentru a reduce lichidul lasat.
Am rezervat un pic de lichid caramelizat înr-un castronel pentru decor și pentru a evita ca merele sa fiarba prea tare si sa devina piure. Merele trebuie sa fie bine colorate si caramelizate. Lasati sa se raceasca.  

Pregătiți crema: 

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam zaharul pudra, crema de mascarpone, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Păstrați la rece.

Pregătiți conurile:

Măriti foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.
Tăiați fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime - 12 fâșii pentru 12 conuri. Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile.

Înfășurați benzile de aluat în jurul lor. Coaceți timp de 15 minute la 180 ° C . Intoarceti-le la jumătate de timp.   Scoateți din cuptor și se demuleaza ușor - am stricat 2 :)) . Lasati să se răcească complet.

Se amestecă crema cu merele caramelizate.
Umpleti conurile cu crema si dati la rece.

Cu aluatul rămas am făcut 4 trandafiri- vezi aici

Poftă bună !!!!!!

TIPS-URI

1

Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile in metal

Daca ti-a placut reteta noastra "Conuri umplute cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza