Conuri umplute cu mere caramelizate

de Catalina L in Dulciuri, 27 Mai 2015 | 3556 vizualizari

 

Am folosit 1 rulou de foietaj pentru 12 cornete, mi-a ramas si am facut 4 trandafiri- reteta urmatoare

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de foietaj

Pentru merele caramelizate:

  • 4 mere
  • 50 gr zahăr pudră
  • 50 gr zahar brun
  • 40 gr unt

Pentru crema:

  • 100 gr mascarpone
  • 125 gr smantana lichida
  • 1 lingurita.zahăr pudră
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conuri umplute cu mere caramelizate:

Pregăti merele caramelizate:

Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti merele și gatiti 8-10 minute pentru a reduce lichidul lasat.
Am rezervat un pic de lichid caramelizat înr-un castronel pentru decor și pentru a evita ca merele sa fiarba prea tare si sa devina piure. Merele trebuie sa fie bine colorate si caramelizate. Lasati sa se raceasca.  

Pregătiți crema: 

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam zaharul pudra, crema de mascarpone, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Păstrați la rece.

Pregătiți conurile:

Măriti foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.
Tăiați fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime - 12 fâșii pentru 12 conuri. Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile.

Înfășurați benzile de aluat în jurul lor. Coaceți timp de 15 minute la 180 ° C . Intoarceti-le la jumătate de timp.   Scoateți din cuptor și se demuleaza ușor - am stricat 2 :)) . Lasati să se răcească complet.

Se amestecă crema cu merele caramelizate.
Umpleti conurile cu crema si dati la rece.

Cu aluatul rămas am făcut 4 trandafiri- vezi aici

Poftă bună !!!!!!

TIPS-URI

1

Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile in metal

Daca ti-a placut reteta noastra "Conuri umplute cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel de mere