publicat la 28.12.2024
publicat la 28.12.2024
publicat la 28.07.2024
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Victoria Sponge Cake cu struguri si fistic
Se freaca ouale intregi cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa. Pe urma se pune treptat faina, amidonul, faina de si uleiul. Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa pentru 15-20 minute (se verifica cu...
Briosa "Chinois" cu crema de alune
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele treptat si continuam sa...
Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas
Se curata ananasul , se taie felli rotunde (apoi jumatati). Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti ananasul, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat. Lasati sa se raceasca bine. Se presara...
Pasta "pateu" de linte rosie
Curatam ceapa esalota si morcovul . Spalati bine lintea rosie. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele. Va fierbe timp de 20 -25 minute. Scurgeti. Mixati toate ingredientele . Adaugati uleiul și usturoiul tocat,...
Salata de cartofi bicolora
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.Se prepară sosul ( sare, piper, oțet, ulei). Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat. Se adauga ardeiul taiat cubulete. Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de...
Gratin de cartofi cu chorizo și Morbier
Gatiti cartofii cu tot cu coaja în apă clocotită până când sunt fierti. Se curata de coaja si se taie cuburi sau rondele. Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Le punem la prăjit în uleiul de măsline. Se adaugă chorizo-ul taiat bucatele, apoi...
Supă picantă cu fasole și cârnați
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti cârnatii intr-o tigaie, fără grăsime. Scoateți carnatii si taiati-i rondele. Se pun din nou la prajit cu ceapa si usturoiul. Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte la-nmuiat. Schimbati...
Prajitura cu pere
Spălați perele. Se taie în două și se îndepărtează miezurile. Se taie in felii numai la suprafata. 2/3 din zahar, stafidele si jumatate din unt se pun in cratita/tava de prajitura. Se aseaza apoi perele cu partea scobita in sus. Se presara zaharul ramas, scortisoara, se...
Biscuiti Amaretti cu piure de castane
Într-un castron , se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră . Adăugați piureul de castane. Se adauga apoi cele 2 albusuri si se amesteca bine. Dam la rece la frigider pentru o ora. Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se prepară un bol mic cu zahăr pudră . Luam...
Placinta cu ouă, orez și somon - Lohipiirakka
Fierbeti 4 ouă - aproximativ 10 de minute în apă clocotită. Le punem in apa rece, le curatam si rezervam. Gatiti orezul în apa cu cubul de Knorr. Lasam sa se raceasca intr-un castron. Eu am avut un rest de orez fiert natur. L-am amestecat cu un albus...
Pui cu orez in ananas - Khao phad sapparod
Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins. Le prajiti la foc mediu si cand sunt bine colorate le scoateti pe un prosop de hartie. Taiati carnea in bucati de 2-3 cm. Se curata si se taie taie ceapa esalota marunt. Ardeii se spala, se...
Cozonac cu nuca
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si adaugati laptele ramas treptat. La final...
Placinta albaneza Byrek
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi. Curatati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Spalati legumele. Taiati rosiile, dovlecelul si ardeiul in cubulete. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati carnea si reveniti...
Prajitura cu mere și mascarpone
Frecati bine ouale cu zaharul. Adaugati treptat crema de mascarpone, laptele și uleiul continuand sa amestecati. Puneti faina amestecata cu praful de copt si omogenizati totul bine. Curatati merele. 2-3 mere le taiati cubulete si le adaugati in aluatul de prajitura. Puneti fulgii...
Sos alb pentru kebab
Se amestecă toate ingredientele. Gustati pentru a verifica condimentele. Sosul este gata ! Bun ca garnitiura pentru kebab, lipie, lepinja sau paine bosniaca- reteta aici
Paine lipie bosniaca - Lepinja / Somun
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, lingurita de zahar si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si sarea. Amestecati si adaugati apa calda treptat. Framantam bine cca 10-15 minute. Acoperiti cu...
Vol-au-vent cu pui și ciuperci
Puneti foile de foietaj una peste alta. Foaia groasa obtinuta o intindeti un pic cu un rulou. Cu un cerc de metal de 8 cm taiati discurile (16 discuri pentru 8 vol-au-vent). Faceti gauri in centru la 8 discuri cu un cerc de 6 cm. Ungeti discurile cu ou batut numai pe suprafata. Nu puneti...
Chiftele de orez negru cu pesto si rosii uscate
Într-un castron amestecam orezul negru fiert, ceapa tocata marunt, oul, parmezanul si rosiile taiate bucatele. Adaugăm sare și piper. Se amestecă bine. Facem chiftele plate si le depunem pe o tava acoperita cu hartie de copt. Punem în cuptorul preîncălzit la 200...
Saratele cu cascaval
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 2-3 ore. Luati un pic de aluat si formati batoane de saratele cu mana. Puneti-le intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra garnitura...
Rulada de carne cu pesto si rosii cherry
Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: pesto, cascaval ras si rosii cherry taiate in 2. Rulam si legam cu sfoara de bucatarie. Le presaram cu paprika si le punem la prajit cu un pic de ulei sau unt....
Chec cu ciocolata si alune
Se freaca bine untul cu zaharul pentru a obține un amestec cremos. Se adauga apoi treptat ouale continuand sa amestecam galbenusurile treptat frecand totul bine. Adăugați treptat cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Puneti bucatelele de ciocolata...
Placinta - Chec cu ficat de pui
Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i. Curatati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt, taiati morcovul in rondele. Puneti-le la prajit in uleiul de masline. Adaugati ficatul, sarea, curry-ul si chimen-ul si...
Supa de linte rosie
Se spala lintea in cateva ape (lintea rosie nu are nevoie de o perioada de inmuiat). Taiati ceapa marunt. Incalzim uleiul de masline,prajiti ceapa, adaugati usturoiul tocat si lintea rosie. Amestecati si reveniti totul. Acoperiti cu apa, adaugati ierburile,...
Prăjitură cu mere si migdale
Incalziti cuptorul la 160 ° C Bateti ouale intregi cu zaharul. Adaugati faina amestecata cu praful de copt. Se încorporează laptele progresiv si esenta de rom continuand sa amestecam. Se topește untul si se adăuga la aparat. Spălați...
Mămăligă cu supă de dovleac - reteta HALLOWEEN !
Pentru reteta de supa de dovleac - vezi aici . Se pune la fiert supa. Adaugăm faina de porumb in ploaie. Gatiti 5 minute amestecand continuu pana se desprinde de pe fund. Lasam sa se raceasca un pic apoi se adauga 40 gr de parmezan ras, semințele de mac și arpagicul tocat...
Rahat de casa cu menta
Tapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se amestecă bine pentru a-l dizolva complet. Amestecăm apoi toate ingredientele și se fierbe la foc mic...
Pere caramelizate la cuptor
Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și se framanta bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron....
Briose cehe - Koláčky - Kolaches
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele treptat si...
Tagliatelle de casa cu sfeclă roșie și ricotta
M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi aici Pastele de casa cu sfecla rosie sunt o premieră si pentru mine - resultatul este foarte bun si original. Nu este insa chiar ușor de facut, trebuie să fainam bine aluatul caci este foarte lipicios. Pregătiți Tagliatelle:...
Prăjitură cu Ricotta si Lămâie
Se încălzește cuptorul la 160 ° C. Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt. Separam albusurile de galbenusuri. Se freaca untul cu 150 gr de zahar, apoi se adauga galbenusurile treptat frecand totul bine. Punem ricotta, vanilia coaja si zeama de...