La 4 februarie, Sri Lanka sărbătorește Ziua națională - aniversarea proclamării independenței (1948).
Cu aceasta ocazie va prezint o reteta de mancarica de vinete, parfumata cu frunze de curry.
Frunze de Curry din Sri Lanka
Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă.
Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya.
Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.
Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute.
Adaugati condimentele si amestecati.
Se toarnă sosul de rosii( de casa- reteta aici), se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda.
Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca 5 minute, amestecand.
Se serveste fierbinte, cu orez.
Curry -ul de vinete se poate pastra câteva zile în frigider.
Daca va ramane il puteti mixa si servi ca o salata de vinete in aperitiv- este delicios.
Pofta Buna !!!!
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/02/curry-de-vinete-in-sos-dulce-acrisor-de.html
1
daca il mixati, scoateti frunzele de curry inainte