Festivitățile din China dedicate Anului Nou Chinezesc încep astazi duminică, 7 februarie 2016, când chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Maimuței de Foc, care conform calendarului chinezesc începe la 8 februarie 2016 și se va încheia la 27 ianuarie 2017.
Este anul meu :)) !!!
Cu aceasta ocazie va prezint o reteta clasica chinezeasca.
Este o reteta similara retetei deja publicate Carne de vită cu ceapă pe care am învățat-o de la o adevarata chinezoica in timpul celor trei cursuri de bucătărie chinezească.
Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
Trebuie aleasa o carne de calitate. Margot m-a sfatuit s-o pun la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.
Pentru persoanele născute în Anul Maimuței, potrivit tradiției astrologice chineze, acest semn zodiacal semnifică inteligența și vitalitate, de aceea multe femei însărcinate din China al căror soroc este aproape, încearcă să reziste până la trecerea în Noul An, pentru a naște sub semnul maimuței.
Există însă și unii care nu se lasă impresionați de predicțiile horoscopului chinez.
Oricare ar fi adevărul, un lucru este sigur: copii născuți în Anul Maimuței vor avea un mediu educațional și de carieră competitiv, pentru că vor fi înconjurați de mulți asemeni ai lor, explică Shanghai Morning Post.
Japonezii marchează Anul Maimuței vizitând babuini. Aproximativ 20.000 de persoane vizitează cel mai mare parc japonez de maimuțe încă din primele zile ale anului 2016, considerat Anul Maimuței de Foc. Casă a 80 de specii și a 650 exemplare, Parcul Japonez al Maimuțelor se află la 270 de kilometri est de Tokyo. (agerpress)
Pentru marinada:
Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).
Adaugam maïzena si se amestecă.
Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore.
Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.
Puneti la-ncalzit 1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea , se amestecă ușor pentru a separa bucatelele.
Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.
Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor.
Crestem focul un pic pentru a prinde un pic de culoare
Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.
Adaugam carnea de porc. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.
Adaugam sare dacă este necesar, piper și ghimbirul taiat fin.
A servi cu orez simplu sau cu Orez Cantonez- Chinezesc.
Pofta Buna !!!
1
pastrati coaja ghimbirului caci are multe vitamine