Chiftelute de ton in Bento

de Catalina L in Ton, 29 Ian 2016 | 4458 vizualizari

 

Va propun o reteta de chiftelute simple si rapide de ton.
Le puteți servi ca aperitive, sau ca fel principal cu o salata verde sau orez.
Dar dacă am face un Bento? 
Bentō este o gustare japoneză, portabilă, servită de obicei dintr-o cutie specială. Ea poate fi pregătită acasă sau cumpărată. Constă în general din orez, carne sau pește,zarzavaturi și murături.
Bento-urile vândute pentru a fi mâncate în tren se numesc ekiben.
În Japonia bentō-ul există din secolul al V-lea.
Primele bentō-uri au fost „chiftele” de orez luate în călătorii, la vânătoare sau la câmp, iar cutiile erau din tuburi de bambus, care aveau și o oarecare funcție antiseptică. Ulterior, s-au folosit cutii de lemn, iar actualmente se folosesc și cutii din material plastic. 
Începând cu era Edo (1600-1868), s-au folosit și cutii tip sufertaș, lăcuite, numite jūbako pentru gustări bentō ceva mai elaborate. Se crede că termenul bentō a fost inventat de către Nobunaga Oda (1584-1632), care a numit astfel gustările împărțite soldaților.
(sursa; Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton in suc propriu (140 g)
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar de orez (basmati, thai, parfumat)
  • 1/2 avocado,
  • 1 castravete,
  • roșii cherry multicolore
  • sare
  • sos vinaigrette sau suc de lămâie, sos de soia
  • 1 morcov
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ton in Bento:

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton. 

Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1 lingura faina. 

Faceti bile mici si le treceti prin făina. 

Într-un wok sau tigaie, se prajesc chiftelutele rapid in uleiul de masline. 

Când sunt rumenite adaugati sosul de soia. Se agită și se amestecă din când în când pentru a fi bine colorate.

Ca tema de Bento va propun un om de zăpadă și un brad de cruditati colorat. 

Fierbeti orezul- vezi aici

Pentru a face omul de zapada, puneti cateva linguri de orez in film alimentar. 

Închideți cu grijă filmul și formati o bila rotundă. 

Puteți utiliza, de asemenea forme de silicon - rotunde sau alte forme (eu am făcut 2 ursuleti). 

Tăiati în fâșii, morcovul, castravetele si avocadul. 

Adăugați sare și stropiti cu suc de lamaie sau cu un pic de vinaigrette. 

Începem să pregătim Bento-ul. 

Așezați omul de zăpadă și decorati-l. 

Completati cu legume crude și faceti-i bratul din chiftelute de ton.

In al 2-lea compartiment am facut bradul din avocado si castravete. Decorati bradul, asezati cei 2 ursuleti si completati cu cruditati si chiftelute.

Puteți asezona orezul cu sos de soia. 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Puteți asezona orezul cu sos de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ton in Bento" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandviciuri cu ton la cuptor