Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa si usor de facut....
Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.
Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta.
(sursa: Wikipedia)
Pregătiți piureul de dovleac:
Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii.
Se taie cubulete.
Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere.
Scurgem legumele (pastram apa).
Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara
Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa).
Pregătiți carnea:
Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).
Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.
Le scoateti si indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.
Se prajesc cu un pic de grasime de la pulpe.
Puneti carnea maruntita, bulionul diluat in apa si reveniti aproximativ 10-15 minute. Condimentati.
Pe o placa de cuptor puneti 4 forme de inox (cercuri, patrate).
Puneti un strat de piure de dovleac, un strat de carne si terminati cu un strat de piure.
Se coace 15-20 minute la 200 ° C.
Cu ajutorul unei spatule depunem cu grija forma de inox plina pe o farfurie.
Indepartați forma de inox si decorati cu boia de ardei si patrunjel tocat.
Serviti fierbinte simpla sau cu o salata verde, muraturi....... este un deliciu.
Pofta Buna!!!!
http://leblogdecata.blogspot.com/2015/12/mille-feuille-de-piure-de-dovleac-si.html
1
cand pregatiti carnea indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe