Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2016 | 2814 vizualizari

 

Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa si usor de facut....
Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.
Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta. 
(sursa: Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa esalota
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 pulpe de rață confiate
  • 2 linguri de bulion
  • 150 ml de apa
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată":

Pregătiți piureul de dovleac: 

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara 

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Pregătiți carnea:

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Le scoateti si indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Se prajesc cu un pic de grasime de la pulpe.

Puneti carnea maruntita, bulionul diluat in apa si reveniti aproximativ 10-15 minute. Condimentati.

Pe o placa de cuptor puneti 4 forme de inox (cercuri, patrate).

Puneti un strat de piure de dovleac, un strat de carne si terminati cu un strat de piure.

Se coace 15-20 minute la 200 ° C.

Cu ajutorul unei spatule depunem cu grija forma de inox plina pe o farfurie.

Indepartați forma de inox si decorati  cu boia de ardei si patrunjel tocat.

Serviti fierbinte simpla sau cu o salata verde, muraturi....... este un deliciu.

Pofta Buna!!!!

http://leblogdecata.blogspot.com/2015/12/mille-feuille-de-piure-de-dovleac-si.html

 

TIPS-URI

1

cand pregatiti carnea indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

CameliaR 1

23.01.2016, 20:31

Super!

Andra_Constantinescu 1

23.01.2016, 20:59

Bun bun!

Gicuta 1

25.01.2016, 08:49

Ce prezentare frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos rosu