babi5

1

Bucataras
incepator

Timisoara Adresa de buletin este cea mentionata (Actualmente locuiesc la Denta nr,855 )

Bucataras din 01.02.2013

RETETE351
PRIETENI282
Retete

Melcisori cu nuca si mac insiropati

In Dulciuri la 30 Sep 2014

Punem faina cernuta intr-un castron cu sarea si doua linguri zahar. Faramitam drojdia si o dizolvam cu putin lapte cald, facem o maia si o lasam sa creasca 10 minute. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar si incepem sa framantam. Cand suntem aproape spre terminare adaugam razatura de lamaie si untul topit....

Pasta de naut

In Mancaruri de post la 30 Sep 2014

Nautul se spala si se pune la inmuiat de cu seara, apoi dimineata il punem la fiert impreuna cu o ceapa intreaga, sarea si foaia de dafin si lasam la foc mic sa fiarba cca. 4 ore. Dupa ce este bine fiert il strecuram lasind din apa care a fiert la o parte pentru a adauga la final daca mai este...

Pilaf cu pulpa de porc dezosata

In Porc la 27 Sep 2014

Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l)  impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi  dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna...

Supa din pulpe de pui cu cus-cus

In Supe la 26 Sep 2014

Curatam bine pulpele si le pirjolim un picut de puf la ochiul de la aragaz, apoi le spalam bine, le punem intr-o oala punem apa peste ele si lasam la foc mic sa dea un clocot, spumam, apoi adaugam zarzavatul, ceapa, catelul de usturoi, ardeiul, boabele de piper si vegeta. La final potrivim de...

Strudel cu mere si scortisoara

In Prajituri la 25 Sep 2014

Foile  de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt. Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem...

Varza dulce scazuta cu legume de post

In Mancaruri de post la 24 Sep 2014

Prima data se curata varza de frunzele de deasupra, apoi se spala bine si se toaca, se sareaza putin. Zarzavaturile, ceapa, ardeiul si leusteanul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca marunt. Ceapa, ardeiul si zarzavatul se pun la calit cu...

Cartofi umpluti cu telemea Delaco

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2014

Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja  la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute). Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una...

Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus

In Ficat la 20 Sep 2014

Pentru cus-cus Se curata o ceapa si morcovul, se spala, apoi ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca pana uleiul prinde o culoare galbuie de la morcov, apoi punem cus-cusul si lasam sa se caleasca...

Prajitura cu malai si fructe

In Prajituri la 20 Sep 2014

Se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, razatura de lamaie. Cand devine o compozitie cremoasa adaugam uleiul mixand in continuare, apoi adaugam iaurtul si mai mixam putin pana se incorporeaza bine. Faina alba si cea de malai le amestecam cu praful de...

Cotlet de porc la tava

In Porc la 20 Sep 2014

De cu seara am preparat din: usturoiul zrobit, mustar, sare, piper si vin un sos. Am amestecat bine si cu o pensula am uns fiecare felie pe ambele parti, apoi le-am asezat intr-un castron, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Intr-o tava am asezat...

Chec cu zahar ars si visine

In Prajituri la 6 Sep 2014

Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina  in ploaie  si albusele...

Cartofi la cuptor cu pulpe de pui

In Pui la 6 Sep 2014

Spalam bine pulpele si le curatam apoi le punem  la fiert cu zarzavat pentru supa, lasam sa fiarba cam pe jumatate. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in patru sau sase depinde de marime. Apoi ceapa o curatam, o spalam si tocam cit putem de marunt , usturoiul curatat si dat prin...

Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur

In Pui la 23 Aug 2014

Se portioneaza carnea si se spala bine, apoi se tamponeaza cu un prosop absorbant, pentru surplusul de apa. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca, apoi intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua si carnea, mai lasam putin carnea impreuna...

Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe

In Prajituri la 15 Aug 2014

Separam albusurile de galbenusuri, apoi  mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat. Galbenusurile  le mixam cu  4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa. Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam  putin apoi...

Friptura de porc pulpa si scarita cu bere

In Porc la 14 Aug 2014

Carnea se spala si se portioneaza,apoi o asezam in tava, condimentam si saram apoi punem usturoiul uleiul si berea. Acoperim cu folie de aluminiu si introducem  tava in cuptotul incins la 200 grade , din cind in cind scoatem tava si intoarcem carnea  apoi cind carnea este aproape...

Prajitura Tango Schmitte

In Dulciuri la 14 Aug 2014

Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu...

Clatite

In Dulciuri la 12 Aug 2014

Se pune faina intr-un  castron, se adauga sarea , zaharul,zaharul vanilinat,razatura de lamie , ouale si laptele si incepem sa mixam adaugand apa minerala pina aducem  compozitia la consistenta  ( cum este frisca lichida). Mixam bine apoi lasam 15 min. aluatul  la...

Dovlecel pane cu telemea Delaco

In Mancare copii la 12 Aug 2014

Dovlecelul se curata se spala se feliaza apoi se sareaza putin si se lasa 10min  . cu sarea sa se inmoaie dupa care se stoarce bine de apa.Intr-un  castron batem ouale bine cu putina sare , piper si laptele apoi adaugam  2 linguri de faina in ploaie si batem in continuare pina se...

Ochiuri de oua in rondele de ardei si telemea Delaco

In Mancare copii la 11 Aug 2014

Se spala ardeiul si se taie 2 rondele de la baza ardeiului de cca. 2 cm.( cu cit ardeiul este mai mare cu atit mai bine) Intr-o tigaie teflonata sau cu ceramica punem uleiul la incins apoi asezam bucatile de ardei si spargem ouale in ele.Cu o lingura punem uleiul fierbinte deasupra  oualor...

Salata de pepene galben

In Dulciuri la 10 Aug 2014

Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un bol, se adauga zaharul si coniacul, se amesteca si se pune la rece. Se poate servi ca atare sau cu frisca sau inghetata. Pofta sa aveti.

Salata de ardei copti

In Salate la 9 Aug 2014

Ardeii se spala si se pun intr-o tava in cuptor (se pot coace si pe gratar). Ii intoarcem pe ambele parti, apoi cand ii scoatem presaram putina sare si acoperim pentru 10 minute (sarea ajuta la curatarea pielitei de pe ardei) Intre timp preparam solutia pentru salata: punem intr-un castron 150...

Ardei iuti bulgaresti in otet

In Conserve la 4 Aug 2014

Ardeii i-am spalat, borcanele le-am spalat si sterilizat pentru 10 minute in cuptor. Apoi am asezat ardeii. Otetul l-am amestecat cu 2 linguri de sare si am turnat peste ardei. Am sigilat borcanele si gata pentru camara.

Paste cu cartofi si telemea Delaco

In Paste la 4 Aug 2014

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete mici si se pun la fiert cu putina sare. Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pentru 8 minute, apoi se strecoara. Telemeaua se rade prin razatoarea mica (eu am una speciala pentru branzeturi). Ceapa se curata, se taie marunt si se...

Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata

In Prajituri la 2 Aug 2014

Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o...

Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2014

Carnea se macina, usturoiul se curata, se spala si se da prin presa de usturoi, cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga pesmetul, mararul, sarea, piperul, boiaua si ouale. Se amesteca bine totul.  Lasam la rece 15...

Jumari (gaigana) cu piept de pui si ardei

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2014

Pieptul de pui il taiem bucati mici apoi il punem in uleiul incins la prajit. Adaugam ardeiul feliat si mai lasam putin la prajit. Intre timp ouale le batem cu laptele, sarea si piperul si le turnam peste piept si ardei. Amestecam bine pana se rumenesc ouale, apoi intoarcem pe un platou. Decoram...

Langosi simpli si cu telemea Delaco

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2014

Faina o cernem intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem sarea, drojdia si zaharul, apoi punem 100 ml apa calduta si facem o maia pe care o lasam 10 minute sa creasca. Apoi ne apucam de framantat, adaugam si 50 ml ulei si framantam bine (aluatul sa fie putin mai elastic ca si cel de...

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 26 Iul 2014

Pregatim totul : fructele le spalam le lasam la scurs  , le feliem si le amestecam cu pesmetul.., faina o amestecam cu praful de copt. Ouale le separam albusul de galbenus, margarina o topim, si o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam bine  cu 300 gr zahar  si zaharul...

Pizza taraneasca cu piept de pui

In Pizza la 25 Iul 2014

Am pus faina intr-un castron, am facut o adancitura, am pus drojdia, 1 lingurita sare si putina apa calduta si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca 10 minute, dupa care am adaugat jumatate din cantitatea de ulei si am framantat in continuare pana am obtinut un aluat (putin mai vartos) adica bun...

Ardei umpluti cu carne de curcan si carne de porc

In Curcan la 12 Iul 2014

Se curata ardeii de cotoare si se spala, ceapa se curata, se toaca si se pune la calit cu uleiul. Intr-un  castron punem carnea si orezul  pe care le-am soalat bine  din timp. Adaugam  : sarea, boiaua, vegeta,cimbrul,mararul tocat si ceapa calita apoi amestecam...

Afisate 61 - 90 din 351 retete    

Postari recente

publicat la 08.01.2015

Negresa cu spuma si smochine

publicat la 08.01.2015

Ciocanele cu lamie in Dry Cooker

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]