Langosi simpli si cu telemea Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 5336 vizualizari

 

Simpli, satiosi se prepara usor si ii putem servi cu ce dorim. Eu am facut dintr-o cantitate mai mare de faina fiindca suntem multi .Voi faceti din cat doriti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingura zahar
  • apa calduta cat cuprinde faina (depinde de calitatea fainii)
  • 400 ml ulei
  • 200 gr telemea Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi simpli si cu telemea Delaco:

Faina o cernem intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem sarea, drojdia si zaharul, apoi punem 100 ml apa calduta si facem o maia pe care o lasam 10 minute sa creasca. Apoi ne apucam de framantat, adaugam si 50 ml ulei si framantam bine (aluatul sa fie putin mai elastic ca si cel de paine). Dupa ce terminam de framantat acoperim cu un servet de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut bine portionam aluatul in mod egal (eu am obtinut 16 buc) cam 100 gr/ buc.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, modelam langosul (sub forma de cerc) si il punem in uleiul incins lasand sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem pe un platou cu hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei) si repetam operatiunea pana terminam aluatul.

Se pot servi cu ce se doreste.

Pofta buna! si sa va fie si reteta mea de ajutor.

TIPS-URI

1

Se pot servi la micul dejun cu: gem, telemea, smantana, finetti

2

O cafea langa, lapte sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi simpli si cu telemea Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu telemea si cascaval