Ma tot chinui sa fac mancare care sa o poata manca si batranul meu tata si asta ar insemna sa fac numai paste. Astazi am facut acesti cartofi inspirata fiind si din reteta _Andreeiei_ careaia ii multumesc. Eu am mai umblat un picut la reteta, adaugand ingrediente in plus. Rezultatul final...deosebit de gustosi si vi-i recomand cu mare drag.
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute).
Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una speciala pentru branzeturi) telemeaua si o adaugam la cartofii care i-am scobit, adaugam apoi mararul tocat, ardeiul si ceapa rosie (pe care le-am tocat maruntel) am potrivit de piper, sare nu am mai pus fiindca este telemeaua sarata si am amestecat totul cu un ou. Am umplut barcutele din cartofi, am stropit fiecare cartof cu putin ulei, apoi am pus deasupra fiecaruia smantana pe care am amestecat-o cu un galbenus de ou.
I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand s-au rumenit frumos ii scoatem si se pot servi.
Pofta buna! si sa va fie si reteta mea de folos.
1
Cartofii sa fie roz neaparat fiindca nu se sfarama asa usor
2
Se pot servi si calzi si reci cu o salata asortata langa sau castraveti si rosii natur.
3
Cine mai vrea poate adauga ceva fin de la Delaco sau smantana
4
Eu zic ca merge si ca aperitiv
5
Cine vrea sa inlocuiasca branza o poate inlocui si cu ciuperci si carne