Dragii mei aceasta reteta are nr.5 in caietul meu si este scrisa acum 38 ani , si azi m-am gindit sa o scot de la":naftalina" nu am facut-o tare de mult, o faceam mai des iarna datorita scortisoarei si cuisoarelor din compozitie am asociat acest chec cu sarbatorile de Iarna.In reteta originala nu exista visine eu azi am adaugat si nu cred ca se supara cineva.Datorita tavii mele eu am folosit cantitate dubla tava(35/45 cm)
Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina in ploaie si albusele batute spuma. Cu o paleta le incorporam de jos in sus usor pana albusele se incorporeaza bine.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt desupra ,aranjam visinile care le-am amestecat in prealabil cu pesmetul.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam pentru35-40 min. ( facem testul cu scobitoarea)Cind este coapta pudram cu zahar farin cu aroma vanilie.Este un desertbun si usor de realizat vi-l daruiesc cu mare drag ,poate cindva va veti aminti de mine