Aceasta prajitura are nr. de ordine 24 in. caietul meu cu povesti dulci.Nu am mai facut-o de la Botezul lui Denis asta insemnind 19 ani.Este o prajitura usor de realizat si este si buna , nu are crema pentru caldurile astea usor de alterat ..Se foloseste o tava de 25/35 cm, eu am dublat cantitatea fiindca tava mea este mare .
Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu o paleta pina faina s-a incorporat bine , se adauga albusurile batute bine spuma.
Apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si introducem in cuptorul incins la180 grade.pentru 35- 40 min.
Scoatem din cuptor lasam putin sa se raceasca apoi ungem cu gemul iar peste gem punem glazura de ciocolata pe care am topit-o la aburi cu 2 linguri smintina.Lasam pentru 2, 3 ore apoi putem portiona dupa imaginatia fiecaruia.Sa va fie de folos si reteta mea.
Am scris-o cu drag pentru voi poate cindva va veti aminti de mine.