Am salvat-o la favorite si am zis sa o incerc si eu. Am ales varianta cu crema de ciocolata si am folosit mai multe oua fiindca tava mea este mai mare. Rezultat super bun, imi place
Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o paleta de jos in sus. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Scoatem si lasam la racit.
La fel se procedeaza si cu blatul cu nuca.
Pentru crema folosim cele 12 galbenusuri amestecate cu 15 linguri zahar si un zahar vaniliat pana devin cremoase, apoi punem vasul pe aburi si amestecam continuu pana devine ca o smantana mai consistenta. Adaugam cacaoa si esenta rom si mai lasam sa fiarba 5 minute. Luam la o parte si lasam sa se raceasca.
Intre timp mixam bine margarina (sau untul), apoi adaugam treptat din crema fiarta si mixam in continuare pana epuizam crema fiarta.
Incepem sa asamblam prajitura: pe o tava punem o foaie de napolitana (crema o impartim in trei parti egale) punem pe foaia de napolitana o parte din crema apoi punem blatul cu nuca, punem iarasi crema, apoi blatul cu mac, crema si foaia de napolitana.
Peste prajitura punem ceva greu (sa nu se dezlipeasca napolitana) si lasam la rece pentru cateva ore apoi o portionam, dupa preferinta.
Este un desert delicios. il recomand cu drag.
1
Un desert delicios