Punem apa cu sarea pe aragaz , si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere
Adaugam faina de malai si amestecam cu un tel para sa nu se faca gogoloase
Dam focul mai incet si amestecam pana cand fierbe malaiul .
O facem mai groasa mamaliga.
Intr-un...
Punem la scurs visinele intr-un strecurator
O tava de 20x35 o tapetam cu hartie de copt
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade
Punem peste hartia de copt nuca , trebuie sa fie acoperita hartia cu un strat subtire de nuca .
Peste nuca punem...
Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .
Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute .
Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie .
Punem...
Curatam avocado : il taiem in jumate pe lungimea lui , scoatem samburele si tragem coaja cu mana . Daca este copt se desprinde asa, daca nu este copt cum trebuie atunci veti avea nevoie de cutit , sau de o lingurita sa scoateti miezul.
Il stropim din abundenta cu zeama de grapefruit...
Spanacul il spalam bine si il lasam intr-un strecurator sa se scurga. Procedam la fel si cu mararul.
Le tocam grosier si le asezam intr-un castrom
Presaram deasupra putina sare si amestecam strangand frunzele cat mai tare in maini .
Daca lasa zeama o sa scurgem zeama.
Branza afumata...
Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul si mierea.
Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand .
Oprim focul si punem semintele de chia si scortisoara.
Amestecam energic si lasam sa se...
Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .
Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.
Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.
Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta...
Gutuiele le spalam bine de puf , le curatam de seminte si le punem la fiert in putina apa si 3 linguri de zahar .
Cand sunt fierte le stoarcem de suc si le facem piure .
Lasam sa se raceasca .
Cand piureul este rece putem pregatim aluatul .
Separam albusurile de galbenusiri si...
Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece , ca sa iasa eventuali chiriasiJ.
O punem la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in ea .
O scurgem si o lasam sa se raceasca.
Intre timp intr-un castron batem ouale cu putina sare , si faina ....
Vinetele le spalam si le stergem de apa .
Le taiem rondele de grosimea unui deget.
Carnatii ii taiem si pe ei rondele.
Usturoiul il taiem rondele sau il tocam . Eu l-am pus rondele .
Rosiile trebuie taiate cubulete sau felii subtiri .
Tava o ungem cu ulei si asezam in...
Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar .
Le lasam sa se inmoaie bine .
Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva.
O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam...
Puiul
Puiul il spalam si il condimentam cu sare si piper .
Il asezam intr-un castron si stoarcem peste el zeama de lamaie .
Frecam bine bucata de carne , punem deasupra o ceapa mica curatata si taiata rondele si firele de telina .
Acoperim si lasam la frigider cateva ore sau chiar...
Curatam cartofii si ii taiem in cubulete .Ii asezam intr-un vas termoizolant.
Usturoiul il zdrobim iar ghimbirul il dam pe razatoarea mica , le punem intr-un bol . Peste ele punem uleiul , sare si amestecam bine .
Turnam peste cartofi si amestecam cartofii cu sosul obtinut....
Untul in punem cubulete intr-un castron si il amestecam cu galbenusile adaugate pe rand , unul cate unul pana cand se incorporeaza bine .
Se va optine o pasta.
In acest moment putem adauga zaharul si mai tarziu (mai trebuie amestecat ceva timp pana cand se topeste zaharul)praful...
Drojdia o amestecam cu putina apa calda .
Intr-un castron punem faina iar in mijlocul ei formam o groapa unde punem drojdia dizovata in apa, zaharul sis area .
Amestecam punand si putina faiana .
Acoperim cu un prosop si lasam la caldura sa creasca putin cam 10 minute.
Adaugam...
Aluatul de foietaj il decongelam si il taiem fasii mai groase (pe latime de grosimea egala cu 1 cm) si in jumate pe lungime .
Oul il batem cu furculita si ungem cu el aluatul.
Peste aluatul uns cu ou presaram branza razuita, mazlinele rondele si chimenul.
Pregatim o tava de...
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.
Pe fundul tavii punem piureul de castane farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .
Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca...
Ouale le batem pana cand obtinem o spuma cu zaharul si zaharul vanilat .
Renuntam la mixer ca sa nu stropim peretii si adaugam laptele , uleiul in fir subtire , faina amestecata cu praful de copt si dulceata de trandafiri.
Amestecam bine .
Ne pregatim formele de briose si in fiecare...
Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul.
Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam...
Gutuia o spalam si o stergem in asa fel incat sa nu ramana pe puf.
Intr-o oala mica o punem la fiert cu o lingura de zahar sau indulcitor, apa doar atat cat s-o acopere .
O lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bine ,dam deoparte si lasam la racit.
Cand este rece o ...
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.
Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.
Cu morcovii procedam la fel .
Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
Timpul de...
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim .
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie .
Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in...
Pregatim doua forme de chec, le ungem si le tapetam cu hartie de copt
Incepem cu prepararea primului blat.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul ,...
Puiul:
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete mici.
Il asezonam cu sare si piper , nucsoara razuita si turnam iaurtul peste.
Amestecam bine in asa fel incat sa ajunga iaurtul pe toate partile cubuletelor de piept de pui si il punem la frigider pentru cel putin 2 ore.
Dupa asta...
Faina alba si cu cea neagra o cernem si o punem intr-un castron.
Laptele il punem la incalzit putin si dizolvam in el drojdia .
Amestecam faina cernuta , cu taratele si facem in mijloc o adancitura .
Punem sarea , si laptele
Amestecam si mai adaugam apa pana cand obtinem...
Foile de placinta le decongelam .
Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).
Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .
Patratele le asezam...
Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora.
O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate .
O strecuram si o lasam sa stea pana cand pregatim ceea ce ne trebuie.
Pregatim o tava in care punem bucatele de unt
Intr-un bol punem...
Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste .
Adaugam uleiul , praful de copt si faina .
Amestecam pana cand se omogenizeaza bine .
Intr-o tava unsa cu unt turnam compozitia .
Prunele pe care le-am spalat si lasat sa se scurga apa de pee le , le taiem...
Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.
Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou.
Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul,...
Nuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa.
O dam pe razatoarea mica
Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe ea
Intr-un bol spargem ouale si le batem cu zaharul pana se topeste
Adaugam uleiul in fir...
Rulada de mamaliga
Punem apa cu sarea pe aragaz , si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere Adaugam faina de malai si amestecam cu un tel para sa nu se faca gogoloase Dam focul mai incet si amestecam pana cand fierbe malaiul . O facem mai groasa mamaliga. Intr-un...
Prajitura cu nuci si visine
Punem la scurs visinele intr-un strecurator O tava de 20x35 o tapetam cu hartie de copt Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade Punem peste hartia de copt nuca , trebuie sa fie acoperita hartia cu un strat subtire de nuca . Peste nuca punem...
Cornuri colorate
Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia . Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute . Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie . Punem...
Salata de avocado cu grapefruit
Curatam avocado : il taiem in jumate pe lungimea lui , scoatem samburele si tragem coaja cu mana . Daca este copt se desprinde asa, daca nu este copt cum trebuie atunci veti avea nevoie de cutit , sau de o lingurita sa scoateti miezul. Il stropim din abundenta cu zeama de grapefruit...
Pachete cu spanac si branza
Spanacul il spalam bine si il lasam intr-un strecurator sa se scurga. Procedam la fel si cu mararul. Le tocam grosier si le asezam intr-un castrom Presaram deasupra putina sare si amestecam strangand frunzele cat mai tare in maini . Daca lasa zeama o sa scurgem zeama. Branza afumata...
Budinca de tapioca si seminte de chia
Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul si mierea. Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand . Oprim focul si punem semintele de chia si scortisoara. Amestecam energic si lasam sa se...
Placinta cretana - reteta nr100
Foile de placinta le lasam sa se decongeleze . Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop. Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile. Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta...
Chec cu gutuie
Gutuiele le spalam bine de puf , le curatam de seminte si le punem la fiert in putina apa si 3 linguri de zahar . Cand sunt fierte le stoarcem de suc si le facem piure . Lasam sa se raceasca . Cand piureul este rece putem pregatim aluatul . Separam albusurile de galbenusiri si...
Conopida pane
Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece , ca sa iasa eventuali chiriasiJ. O punem la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in ea . O scurgem si o lasam sa se raceasca. Intre timp intr-un castron batem ouale cu putina sare , si faina ....
Vanata cu carnati
Vinetele le spalam si le stergem de apa . Le taiem rondele de grosimea unui deget. Carnatii ii taiem si pe ei rondele. Usturoiul il taiem rondele sau il tocam . Eu l-am pus rondele . Rosiile trebuie taiate cubulete sau felii subtiri . Tava o ungem cu ulei si asezam in...
Tarta cu prune si branza
Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar . Le lasam sa se inmoaie bine . Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva. O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam...
Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui
Puiul Puiul il spalam si il condimentam cu sare si piper . Il asezam intr-un castron si stoarcem peste el zeama de lamaie . Frecam bine bucata de carne , punem deasupra o ceapa mica curatata si taiata rondele si firele de telina . Acoperim si lasam la frigider cateva ore sau chiar...
Cartofi aurii cu ghimbir si usturoi
Curatam cartofii si ii taiem in cubulete .Ii asezam intr-un vas termoizolant. Usturoiul il zdrobim iar ghimbirul il dam pe razatoarea mica , le punem intr-un bol . Peste ele punem uleiul , sare si amestecam bine . Turnam peste cartofi si amestecam cartofii cu sosul obtinut....
Fursecuri colorate
Untul in punem cubulete intr-un castron si il amestecam cu galbenusile adaugate pe rand , unul cate unul pana cand se incorporeaza bine . Se va optine o pasta. In acest moment putem adauga zaharul si mai tarziu (mai trebuie amestecat ceva timp pana cand se topeste zaharul)praful...
Painici
Drojdia o amestecam cu putina apa calda . Intr-un castron punem faina iar in mijlocul ei formam o groapa unde punem drojdia dizovata in apa, zaharul sis area . Amestecam punand si putina faiana . Acoperim cu un prosop si lasam la caldura sa creasca putin cam 10 minute. Adaugam...
Saleuri cu branza si masline
Aluatul de foietaj il decongelam si il taiem fasii mai groase (pe latime de grosimea egala cu 1 cm) si in jumate pe lungime . Oul il batem cu furculita si ungem cu el aluatul. Peste aluatul uns cu ou presaram branza razuita, mazlinele rondele si chimenul. Pregatim o tava de...
Prajitura Noire cu castane
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze. Pe fundul tavii punem piureul de castane farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza . Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca...
Briose cu dulceata de trandafir
Ouale le batem pana cand obtinem o spuma cu zaharul si zaharul vanilat . Renuntam la mixer ca sa nu stropim peretii si adaugam laptele , uleiul in fir subtire , faina amestecata cu praful de copt si dulceata de trandafiri. Amestecam bine . Ne pregatim formele de briose si in fiecare...
Prajitura englezeasca (reinventata)
Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul. Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam...
Biscuiti dietetici cu gutui
Gutuia o spalam si o stergem in asa fel incat sa nu ramana pe puf. Intr-o oala mica o punem la fiert cu o lingura de zahar sau indulcitor, apa doar atat cat s-o acopere . O lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bine ,dam deoparte si lasam la racit. Cand este rece o ...
Bulgur cu legume coapte
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri. Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii. Cu morcovii procedam la fel . Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin. Timpul de...
Briose aperitiv cu dovleac
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim . Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie . Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in...
Chec in trei culori cu portocala
Pregatim doua forme de chec, le ungem si le tapetam cu hartie de copt Incepem cu prepararea primului blat. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul ,...
Piept de pui marinat in iaurt cu taitei de orez si sos de rosii
Puiul: Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete mici. Il asezonam cu sare si piper , nucsoara razuita si turnam iaurtul peste. Amestecam bine in asa fel incat sa ajunga iaurtul pe toate partile cubuletelor de piept de pui si il punem la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa asta...
Paine neagra cu tarate nedospita
Faina alba si cu cea neagra o cernem si o punem intr-un castron. Laptele il punem la incalzit putin si dizolvam in el drojdia . Amestecam faina cernuta , cu taratele si facem in mijloc o adancitura . Punem sarea , si laptele Amestecam si mai adaugam apa pana cand obtinem...
Cosulete cu dovleac
Foile de placinta le decongelam . Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ). Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate . Patratele le asezam...
Conopida la cuptor cu mozzarela si mac
Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora. O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate . O strecuram si o lasam sa stea pana cand pregatim ceea ce ne trebuie. Pregatim o tava in care punem bucatele de unt Intr-un bol punem...
Prajitura cu prune
Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul , praful de copt si faina . Amestecam pana cand se omogenizeaza bine . Intr-o tava unsa cu unt turnam compozitia . Prunele pe care le-am spalat si lasat sa se scurga apa de pee le , le taiem...
Chec cu cacao
Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul,...
Briose cu cocos si ciocolata
Nuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa. O dam pe razatoarea mica Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe ea Intr-un bol spargem ouale si le batem cu zaharul pana se topeste Adaugam uleiul in fir...