Pentru ca ador ciocolata si pentru ca trebuie sa duc bunataturi acasa (avem o sarbatoare in familie) am facut si aceasta delicatesa .
Ma iertati daca v-am inebunit azi cu dulciurile
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.
Pe fundul tavii punem piureul de castane farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .
Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca lichida.
Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca energic cu untul care este la temperature camerei si cu praful de sare . Sarea intensifica aroma ciocolatei .
Lasam putin sa se racoreasca si adaugam restul de frisca .
Batem cu mixerul cam 5 minute si punem deoparte .
Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .
O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.
Turnam aceasta compozitie peste piureul de castanet si dam la frigider pentru cateva ore .
Dupa aceea o rasturnam pe un platou si se poate felia si servi.
Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .
1
ciocolata pe care o punem poate sa fie de orice fel
2
daca nu place ciocolata amaruie atunci optatai pentru una simpla cu lapte
3
se pot adauga alune macinate , visine ....