Daca tot avem legume din belsug atunci am zis ca ar fi bun ceva dulce acrisor.
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.
Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.
Cu morcovii procedam la fel .
Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.
Intre timp pregatim bulgurul astfel : la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .
Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.
Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .
Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.
1
serviti langa cu un iaurt sau smantana
2
sarati dupa gust
3
intra in constrast gustul dulce al legumelor coapte cu cel a lbulgurului acrisor de la lamaie