Ciupercile le spalam si le taiem in bucati mai mari , daca sunt mici se pot lasa intregi .
Usturoiul il curatam si in zdrobim
Pieptul de pui il spalam in apa rece si il taiem fasii sau cubulete
Punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul si usturoiul ( atentie sa nu se arda usturoiul ),...
Blatul :
Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade
Intr-un bol separam ouale
Albusurile il batem spuma tare cu zaharul
Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le...
Blatul:
Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.
Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.
Crema:
Galbenusurile se bat...
Blat :
Pregatim o tava de copt de marime20x30
Cuptorul il pornim la 180 grade
Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate .
Amestecam usor prin rasturnam si...
Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.
Pregatim 1 tava de chec sau alta forma
Incalzim cuptorul la 180 grade
Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare...
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete , procedam la fel si cu morcovii
Punem pe foc o oala cu apa si sare si cand clocoteste adaugam cartofii si morcovi .
Mazarea (eu am avut congelata ) o punem si pe ea la fiert .
Le lasam sa fiarba pana se...
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).
Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava...
Carnea de curcan o crestam destul de adanc si o frecam bine (ii facem masaj) cu sare si piper
In fiecare crestatura punem cate o feliuta de ghimbir .
Asezam carnea intr-un vas pe care il putem pune la cuptor , il acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins ....
Intr-un vas punem apa la fiert . Cand clocoteste oprim focul si punem in apa bucata de cascaval . Acoperim vasul cu un capac si lasam pana cand pregatim umplutura.
Ouale fierte tari le taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gogosari si cu pastrami de pui.
Punem totul intr-un...
Merele (depinde de marimea merelor , trebuie sa aveti cam 400 gr mere ) daca sunt proaspete le curatam , le dam pe razatoarea mica si le punem la calit cu o bucatica de unt si 2 linguri cu zahar .
Dupa ce se innmoaie punem putina pudra de scortisoara .
Eu am...
Pieptul de pui il feliem astfel incat sa obtinem bucati cat mai mari
Cu batatorul de snitele batem bucatile de pui si le condimentam cu sare , piper si stropim cu putin ulei ( eu am folosit ulei de arahide)
Pe fiecare bucata de pui asezam fructe confiate , dupa...
Blat :
Separam ouale
Budinca o amestecam cu praful de copt
Albusul il batem cu un pic de sare pana cand se intareste
Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema
Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o...
Pulpele le curatam si le spalam
Le condimentam si le lasam putin asa
Fiecare pulpa o invelim in bacon , eu am folosit cate 2 felii de bacon pentru fiecare pulpa .
Asezam intr-o tava antiaderenta si dam la cuptor pentru 25-30 minute
Se vor rumeni frumos si ...
Cartofii ii spalam foarte bine , si intregi ii punem intr-o tava de copt.
Ii dam la cuptor si ii lasam pana cand intra furculita bine in ei .(eu am fentat putin , imi era cuptorul ocupat , i-am fiert )
Ii lasam sa se raceasca .
Varza o taiem subtire si cat...
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare ....
Morcovii ii fierbem in apa cu sare , sau daca aveti fierti din supa sunt foarte buni si aceia,si ii lasam la racit
Curatam restul legumelor si le taiem cubulete mici
Avocado il desfacem si il stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze
Somonul il taiem si pe el...
Eu am folosit fasole congelata ,la fel a fost si porumbul .
Daca sunt proaspete atunci fasolea trebuie curatata , spalata si rupta . Iar porumbul trebuie fiert in prealabil si taiate boabele .
Intr-o cratita punem la incins uleiul si calim putin usturoiul impreuna cu ardeiul taiat...
Crevetii ii decongelam
Intr-o craticioara mica punem untul si usturoiul putin la calit
Adaugam crevetii si ii lasam putin (2 minute )
Adaugam sucul de portocala si coaja rasa precum si sarea si piperul
Mai lasam putin la fiert si ii oprim.
Totul dureaza maxim 10 minute...
Carnea o taiem in felii lungi si cat mai mari
O batem cu ciocanul de snitele astfel incat sa fie cat mai mari si nu foarte subtiri.
Asezonam cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie .
Asezam bucatile de carne intr-un vas si lasam pentu cateva ore
Pentru...
Pregatim formele de briose sau alte forme pe care le aveti prin casa,daca sunt de silicon atunci trebuie numai sa fie curate , daca sunt de metal atunci puneti folie alimentara pe fund si partile laterale .
Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu 100 gr de unt topit . Amestecul obtinut il...
Margarina o mixam impreuna cu zaharul , pana cand devine ca o spuma .
Adaugă galbenusul şi mixează în continuare.
Nuca o macinam si o incorporam in aluat.
Punem faina si praful de copt si omogenizam bine .
Vom obtine un aluat mai moale dar foarte usor...
Untul il lasam sa ajunga la temperature camerei , si il punem bucati intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Cu ajutorul mixerului il batem pana cand obtinem o crema .
Adaugam galbenusul de ou amestecand in continuare.
Punem faina si praful de copt...
Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie.
O lasam la racit. Razuim ghimbirul proaspat .
Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cam 5 minute la viteza mare si adaugam si ghimbirul .
Dupa ce ciocolata s-a...
Toate ingredientele le framantam bine intr-un bol, cu mana de preferinta dar se poate si cu o lingura de lemn .
Cand obtinem un aluat omogen si dens , punem la frigider cam 2 ore .
Din aluatul acesta formam bomboanele , luam aluat cu o lingurita –in...
Ceapa o curatam si o taiem dupa preferinta , usturoiul il tocam marunt si taiem si ardeiul cubulete .
Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana cand se caleste –devine translucida , atentie sa nu se arda . Punem ardeiul si usturoiul , amestecam si mai lasam...
Intr-un vas spargem ouale si le mixam bine cu zaharul pana cand avem o spuma pufoasa.
Adaugam in fir subtire uleiul , amestecand continuu
Adaugam cate o lingura de faina pana cand am pus jumate din ea si turnam laptele , continuam sa amestecam
Adaugam si restul de...
Ridichea o curatam de coaja si o razuim pe razatoarea mica .
Cu ajutorul unui blender o facem pasta .
Branza dulce impreuna cu branza sarata le facem pasta cu furculita sau cu blenderul .
Amestecam pasta de ridiche cu branza , punem semintele de rodie si patrunjel verde...
Blatul : Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand...
Carnea:
Carnea o spalam putin cu apa rece si o taiem cubulete de marimea dorita.Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si punem carnea O lasam sa se caleasca putin si adaugam o cana cu apa incalzita (cantitatea de apa pe care o adaugam depinde de timpul de preparare al...
Punem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala .
Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete.
Amestecam bine cu un tel para...
Piept de pui cu mandarine, ciupercute si salata de sfecla rosie
Ciupercile le spalam si le taiem in bucati mai mari , daca sunt mici se pot lasa intregi . Usturoiul il curatam si in zdrobim Pieptul de pui il spalam in apa rece si il taiem fasii sau cubulete Punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul si usturoiul ( atentie sa nu se arda usturoiul ),...
Rulada cu crema caramel, nuca si cafea
Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade Intr-un bol separam ouale Albusurile il batem spuma tare cu zaharul Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le...
Tarta Simeon II
Blatul: Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei. Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform. Crema: Galbenusurile se bat...
Snikers
Blat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate . Amestecam usor prin rasturnam si...
Chec cu piure de castane
Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite. Pregatim 1 tava de chec sau alta forma Incalzim cuptorul la 180 grade Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare...
Legume gratinate
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete , procedam la fel si cu morcovii Punem pe foc o oala cu apa si sare si cand clocoteste adaugam cartofii si morcovi . Mazarea (eu am avut congelata ) o punem si pe ea la fiert . Le lasam sa fiarba pana se...
Negresa cu visinata si nuci
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede). Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava...
Curcan in vin
Carnea de curcan o crestam destul de adanc si o frecam bine (ii facem masaj) cu sare si piper In fiecare crestatura punem cate o feliuta de ghimbir . Asezam carnea intr-un vas pe care il putem pune la cuptor , il acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins ....
Rulada de cascaval
Intr-un vas punem apa la fiert . Cand clocoteste oprim focul si punem in apa bucata de cascaval . Acoperim vasul cu un capac si lasam pana cand pregatim umplutura. Ouale fierte tari le taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gogosari si cu pastrami de pui. Punem totul intr-un...
Pancakes cu mere
Merele (depinde de marimea merelor , trebuie sa aveti cam 400 gr mere ) daca sunt proaspete le curatam , le dam pe razatoarea mica si le punem la calit cu o bucatica de unt si 2 linguri cu zahar . Dupa ce se innmoaie punem putina pudra de scortisoara . Eu am...
Rulada cu fructe confiate
Pieptul de pui il feliem astfel incat sa obtinem bucati cat mai mari Cu batatorul de snitele batem bucatile de pui si le condimentam cu sare , piper si stropim cu putin ulei ( eu am folosit ulei de arahide) Pe fiecare bucata de pui asezam fructe confiate , dupa...
Prajitura festiva
Blat : Separam ouale Budinca o amestecam cu praful de copt Albusul il batem cu un pic de sare pana cand se intareste Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o...
Pulpe in bacon
Pulpele le curatam si le spalam Le condimentam si le lasam putin asa Fiecare pulpa o invelim in bacon , eu am folosit cate 2 felii de bacon pentru fiecare pulpa . Asezam intr-o tava antiaderenta si dam la cuptor pentru 25-30 minute Se vor rumeni frumos si ...
Cartofi copti de doua ori
Cartofii ii spalam foarte bine , si intregi ii punem intr-o tava de copt. Ii dam la cuptor si ii lasam pana cand intra furculita bine in ei .(eu am fentat putin , imi era cuptorul ocupat , i-am fiert ) Ii lasam sa se raceasca . Varza o taiem subtire si cat...
Rulada cu mascarpone si coacaze rosii
Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare ....
Terina cu somon
Morcovii ii fierbem in apa cu sare , sau daca aveti fierti din supa sunt foarte buni si aceia,si ii lasam la racit Curatam restul legumelor si le taiem cubulete mici Avocado il desfacem si il stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze Somonul il taiem si pe el...
Mancare de fasole verde cu porumb
Eu am folosit fasole congelata ,la fel a fost si porumbul . Daca sunt proaspete atunci fasolea trebuie curatata , spalata si rupta . Iar porumbul trebuie fiert in prealabil si taiate boabele . Intr-o cratita punem la incins uleiul si calim putin usturoiul impreuna cu ardeiul taiat...
Tartine cu creveti
Crevetii ii decongelam Intr-o craticioara mica punem untul si usturoiul putin la calit Adaugam crevetii si ii lasam putin (2 minute ) Adaugam sucul de portocala si coaja rasa precum si sarea si piperul Mai lasam putin la fiert si ii oprim. Totul dureaza maxim 10 minute...
Rulada de carne
Carnea o taiem in felii lungi si cat mai mari O batem cu ciocanul de snitele astfel incat sa fie cat mai mari si nu foarte subtiri. Asezonam cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie . Asezam bucatile de carne intr-un vas si lasam pentu cateva ore Pentru...
Noire - de sarbatoare
Pregatim formele de briose sau alte forme pe care le aveti prin casa,daca sunt de silicon atunci trebuie numai sa fie curate , daca sunt de metal atunci puneti folie alimentara pe fund si partile laterale . Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu 100 gr de unt topit . Amestecul obtinut il...
Biscuiti cu nuci
Margarina o mixam impreuna cu zaharul , pana cand devine ca o spuma . Adaugă galbenusul şi mixează în continuare. Nuca o macinam si o incorporam in aluat. Punem faina si praful de copt si omogenizam bine . Vom obtine un aluat mai moale dar foarte usor...
Fursecuri cu nuci
Untul il lasam sa ajunga la temperature camerei , si il punem bucati intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cu ajutorul mixerului il batem pana cand obtinem o crema . Adaugam galbenusul de ou amestecand in continuare. Punem faina si praful de copt...
Biscuiti cu ciocolata si ghimbir
Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. O lasam la racit. Razuim ghimbirul proaspat . Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cam 5 minute la viteza mare si adaugam si ghimbirul . Dupa ce ciocolata s-a...
Bomboane Rafaello
Toate ingredientele le framantam bine intr-un bol, cu mana de preferinta dar se poate si cu o lingura de lemn . Cand obtinem un aluat omogen si dens , punem la frigider cam 2 ore . Din aluatul acesta formam bomboanele , luam aluat cu o lingurita –in...
Mancare de mazare cu sos de rosii
Ceapa o curatam si o taiem dupa preferinta , usturoiul il tocam marunt si taiem si ardeiul cubulete . Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana cand se caleste –devine translucida , atentie sa nu se arda . Punem ardeiul si usturoiul , amestecam si mai lasam...
Briose cu fructe confiate
Intr-un vas spargem ouale si le mixam bine cu zaharul pana cand avem o spuma pufoasa. Adaugam in fir subtire uleiul , amestecand continuu Adaugam cate o lingura de faina pana cand am pus jumate din ea si turnam laptele , continuam sa amestecam Adaugam si restul de...
Pasta de branza cu ridiche neagra si rodie
Ridichea o curatam de coaja si o razuim pe razatoarea mica . Cu ajutorul unui blender o facem pasta . Branza dulce impreuna cu branza sarata le facem pasta cu furculita sau cu blenderul . Amestecam pasta de ridiche cu branza , punem semintele de rodie si patrunjel verde...
Tort Steluta
Blatul : Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand...
Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga
Carnea: Carnea o spalam putin cu apa rece si o taiem cubulete de marimea dorita.Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si punem carnea O lasam sa se caleasca putin si adaugam o cana cu apa incalzita (cantitatea de apa pe care o adaugam depinde de timpul de preparare al...
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Punem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala . Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam bine cu un tel para...