Niste biscuit fragezi si buni . Perfecti pentru laptele de dimineata , sau pentru ceasca de cafea.
Untul in punem cubulete intr-un castron si il amestecam cu galbenusile adaugate pe rand , unul cate unul pana cand se incorporeaza bine .
Se va optine o pasta.
In acest moment putem adauga zaharul si mai tarziu (mai trebuie amestecat ceva timp pana cand se topeste zaharul)praful de copt , zeama de lamaie , si faina .
Amestecam in continuare.
Impartim aluatul , luam intr-un alt castron cam o treime pe care o amestecam cu cacao .
Acum putem sa formam fursecurile , le asezam direct in tava cu o lingurita (avem nevoie de doua lingurite , una pentru fiecare aluat ).
Punem aluat galben si deasupra cate un pic de aluat cu cacao .
Dam tava la cuptor si lasam la foc iute cam 15 minute .
1
daca face-ti aluatul mai gros (adaugand faiana) se poate intinde aluatul si rula
2
de asemenea se poate face mai mult alaut cu cacao si mai putin galben
3
eu am lasat aluatul mai moale tocmai pentru al putea rupe cu lingurita , si sa obtin niste forme neregulate .