Ouale se bat spuma cu putina sare,
Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt.
Razuim ghimbirul, avem nevoie de o bucata cam cat degetul mare .
La sfarsit se adauga ghimbirul, 1 lingura seminte...
Amestecam intr-un vas mai mare faina cu taratele si in mijloc facem o gaura.
Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia.
Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin .
Lasam acoperit la...
Foile :
Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .
Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava...
Frisca o punem pe bain marin
Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin
Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul.
Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si untul .
Dupa ce se racoreste putin punem bautura alcoolica , amestecam
Se da la frigider...
Se aleg rosiile bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita.
Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul...
Se spala si se curata dovleceii.
Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga.
Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop .
Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa...
Bucata de piept de pui o spalam putin in apa rece , o uscam cu un servet si o punem pe o tabla de lemn .
Cu un cutit bine ascutit o taiem transversal , dar nu chiar pana in capatul bucatii , in asa fel incat sa se tina o parte de cealalta .
O batem cu batatorul de snitele , pana obtinem o...
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao .
In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir subtire , laptele , esenta de vanilie si cafeaua amestecam continuu .
Acum putem turna amestecul de...
Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba .
Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le facem piure cu blenderul .
Pregatim doua forme de...
Gutuile le spalam bine, le curatam de cotoare si le taiem in sferturi.
Le punem sa fiarba cu 3 linguri de zahar in apa atata cat sa treaca peste ele.(mai puneti zahar daca vrei sa fie mai dulce )
Cand gutuile sunt moi le oprim din fiert si le lasam la racit .
Cand sunt reci le stoarcem...
Amestecam cele doua tipuri de faina .
Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .
Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia .
In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim...
Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar.
Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit lapte batut ) si se amesteca bine, apoi punem branza de vaci maruntita bine cu o furculita , coaja rasa de lamaie , uleiul si amestecam (atentie daca folositi mixerul sa...
1. Se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat pana devin o spuma .
2. Adaugam laptele, făina si praful de copt, uleiul in fir subtire , sucul şi coaja de lămâie razuita.
3. Se topeste untul si se ung formele de...
1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici.
2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa...
Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .
Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.
Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi ,
Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide sau orice...
Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ).
Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam...
Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 .
Se curata de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie .
Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3...
Pregatim ingredientele :
-surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat
- porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa
-ouale le punem la fiert (le firbem 5 minute )
-usturoiul il curatam si zdrobim...
Cotletul de porc cu putina grasime il ungem cu putin ulei pe toate partile . Pe un fund de lemn punem sare si piper si rostogolim cotletul prin ele in asa fel incat sa se prinda bine pe toate partile condimentele . (Precizes ca eu am folosit un cotlet de 1.5 kg si am pus o lingurita jumate de...
Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .
Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin.
Adaugam untul taiat cubulete...
Varza o curatam de frunzele exterioare si de cotor si o taiem in fasii subtiri . Morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele . Ceapa o curatam si pe ea si o taiem pestisori , la fel facem cu ardeiul rosu .
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana se face...
Feliem pieptul de pui in fasii lungi (de-a lungul ) si de grosimea unui deget si il punem la marinat pentru 1 ora cu sare , piper si zeama de la o jumate de lamaie
In acest timp pregatim ceapa , pe care o curatam si taiem dupa dorinta , la fel si ardeiul .
Intr-o tigaie punem uleiul la...
Curatam bine pipotele si inimile( eu inimile de pui le crap in jumate ca sa pot sa curat sangele daca este ramas in cavitatile inimii) , le taiem dupa preferinta sau se pot lasa asa.
Ceapa o taiem cubulete, la fel procedam si cu ardeiul .
Intr-o tigate punem uleiul la incalzit si calim...
Andivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece .
Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare ( atentie la sare , daca branza pe care o veti pune este sarata atunci nu trebuie sare multa , doar...
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 .
Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc).
Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il...
Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .
Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .
Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.
Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si...
Branza de vaci o maruntim bine cu o furculita sau cu zdrobitorul de cartofi (daca aveti )
Adaugam smantana, sare, zeama de la o lamaie si coaja rasa de lamaie , verdeata , ulei de masline (cam 2 linguri) si amestecam bine pana devine omogena .
Punem sosul pe ce...
Curatam pastravii si ii spalam bine .
Ii condimentam bine cu sare si piper si peste ei stoarcem o lamaie . Lasam sa stea cam 10 minute .
Pe o farfurie punem faiana de malai si tavalim pestele prin ea in asa fel incat sa fie acoperiti bine cu malai.
O tigaie o punem pe aragaz...
Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze .
Pregatim aluatul :
-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma .
-adaugam berea amestecand in continuare
-punem faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de...
Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin .
Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos ....
Briose cu branza sarata si ghimbir
Ouale se bat spuma cu putina sare, Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. Razuim ghimbirul, avem nevoie de o bucata cam cat degetul mare . La sfarsit se adauga ghimbirul, 1 lingura seminte...
Paine neagra cu tarate
Amestecam intr-un vas mai mare faina cu taratele si in mijloc facem o gaura. Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia. Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin . Lasam acoperit la...
Prajitura frantuzeasca
Foile : Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate . Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava...
Trufe cremoase
Frisca o punem pe bain marin Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul. Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si untul . Dupa ce se racoreste putin punem bautura alcoolica , amestecam Se da la frigider...
Rosii uscate in ulei
Se aleg rosiile bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita. Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul...
Dovlecei umpluti
Se spala si se curata dovleceii. Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga. Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop . Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa...
Rulada de pui cu spanac
Bucata de piept de pui o spalam putin in apa rece , o uscam cu un servet si o punem pe o tabla de lemn . Cu un cutit bine ascutit o taiem transversal , dar nu chiar pana in capatul bucatii , in asa fel incat sa se tina o parte de cealalta . O batem cu batatorul de snitele , pana obtinem o...
Briose cu cafea
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao . In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir subtire , laptele , esenta de vanilie si cafeaua amestecam continuu . Acum putem turna amestecul de...
Sufleu de gutui
Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba . Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le facem piure cu blenderul . Pregatim doua forme de...
Desert rapid cu gutui si cereale
Gutuile le spalam bine, le curatam de cotoare si le taiem in sferturi. Le punem sa fiarba cu 3 linguri de zahar in apa atata cat sa treaca peste ele.(mai puneti zahar daca vrei sa fie mai dulce ) Cand gutuile sunt moi le oprim din fiert si le lasam la racit . Cand sunt reci le stoarcem...
Blinii cu ciuperci
Amestecam cele doua tipuri de faina . Intr-un alt vas separam galbenusul de albus . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim...
Briose cu branza si struguri
Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar. Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit lapte batut ) si se amesteca bine, apoi punem branza de vaci maruntita bine cu o furculita , coaja rasa de lamaie , uleiul si amestecam (atentie daca folositi mixerul sa...
Cupcakes de lamaie
1. Se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat pana devin o spuma . 2. Adaugam laptele, făina si praful de copt, uleiul in fir subtire , sucul şi coaja de lămâie razuita. 3. Se topeste untul si se ung formele de...
Branza marinata
1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici. 2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa...
Tort de mere
Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte . Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar. Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi , Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide sau orice...
Pasta de ridiche neagra
Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ). Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam...
Cruson de mere si gutui
Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 . Se curata de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie . Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3...
Salata de surimi cu porumb dulce
Pregatim ingredientele : -surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat - porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa -ouale le punem la fiert (le firbem 5 minute ) -usturoiul il curatam si zdrobim...
Cotlet de porc la cuptor
Cotletul de porc cu putina grasime il ungem cu putin ulei pe toate partile . Pe un fund de lemn punem sare si piper si rostogolim cotletul prin ele in asa fel incat sa se prinda bine pe toate partile condimentele . (Precizes ca eu am folosit un cotlet de 1.5 kg si am pus o lingurita jumate de...
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti
Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba . Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin. Adaugam untul taiat cubulete...
Mancare de varza cu rosii
Varza o curatam de frunzele exterioare si de cotor si o taiem in fasii subtiri . Morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele . Ceapa o curatam si pe ea si o taiem pestisori , la fel facem cu ardeiul rosu . Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana se face...
Piept de pui in bere lemon
Feliem pieptul de pui in fasii lungi (de-a lungul ) si de grosimea unui deget si il punem la marinat pentru 1 ora cu sare , piper si zeama de la o jumate de lamaie In acest timp pregatim ceapa , pe care o curatam si taiem dupa dorinta , la fel si ardeiul . Intr-o tigaie punem uleiul la...
Mancare de pipote si inimi de pui
Curatam bine pipotele si inimile( eu inimile de pui le crap in jumate ca sa pot sa curat sangele daca este ramas in cavitatile inimii) , le taiem dupa preferinta sau se pot lasa asa. Ceapa o taiem cubulete, la fel procedam si cu ardeiul . Intr-o tigate punem uleiul la incalzit si calim...
Salata de andive cu somon afumat
Andivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece . Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare ( atentie la sare , daca branza pe care o veti pune este sarata atunci nu trebuie sare multa , doar...
Cartofi scazuti cu hribi
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 . Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc). Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il...
Salam de mere gutui
Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete . Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere . Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine. Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si...
Sos de branza - Jamie oliver
Branza de vaci o maruntim bine cu o furculita sau cu zdrobitorul de cartofi (daca aveti ) Adaugam smantana, sare, zeama de la o lamaie si coaja rasa de lamaie , verdeata , ulei de masline (cam 2 linguri) si amestecam bine pana devine omogena . Punem sosul pe ce...
Pastravi in malai
Curatam pastravii si ii spalam bine . Ii condimentam bine cu sare si piper si peste ei stoarcem o lamaie . Lasam sa stea cam 10 minute . Pe o farfurie punem faiana de malai si tavalim pestele prin ea in asa fel incat sa fie acoperiti bine cu malai. O tigaie o punem pe aragaz...
Calamari a la romana - Jamie Oliver
Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze . Pregatim aluatul : -ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma . -adaugam berea amestecand in continuare -punem faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de...
Biscuiti cu ciocolata (nasturei)
Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin . Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos ....