anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete

Briose cu branza sarata si ghimbir

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2013

 Ouale se bat spuma cu putina sare, Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit  sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. Razuim ghimbirul, avem nevoie de o bucata cam cat degetul mare . La sfarsit se adauga ghimbirul, 1 lingura seminte...

Paine neagra cu tarate

In Piine la 18 Oct 2013

Amestecam intr-un vas mai mare  faina cu taratele si in mijloc facem o gaura. Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia. Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin . Lasam acoperit la...

Prajitura frantuzeasca

In Prajituri la 18 Oct 2013

Foile : Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate . Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava...

Trufe cremoase

In Prajituri la 18 Oct 2013

Frisca o punem pe bain marin Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul. Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si untul . Dupa ce se racoreste putin punem bautura alcoolica , amestecam Se da la frigider...

Rosii uscate in ulei

In Conserve la 17 Oct 2013

Se aleg rosiile  bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita. Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul...

Dovlecei umpluti

In Porc la 17 Oct 2013

Se spala si se curata dovleceii. Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga. Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop . Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa...

Rulada de pui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2013

Bucata de piept de pui o spalam putin in apa rece , o uscam cu un servet si o punem pe o tabla de lemn . Cu un cutit bine ascutit o taiem transversal , dar nu chiar pana in capatul bucatii , in asa fel incat sa se tina o parte de cealalta . O batem cu batatorul de snitele , pana obtinem o...

Briose cu cafea

In Prajituri la 17 Oct 2013

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao . In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir subtire , laptele , esenta de vanilie si cafeaua amestecam continuu . Acum putem turna amestecul de...

Sufleu de gutui

In Prajituri la 16 Oct 2013

Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba . Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le  facem piure cu blenderul . Pregatim doua forme de...

Desert rapid cu gutui si cereale

In Dulciuri la 16 Oct 2013

Gutuile le spalam bine, le curatam de cotoare si le taiem in sferturi. Le punem sa fiarba cu 3 linguri de zahar in apa atata cat sa treaca peste ele.(mai puneti zahar daca vrei sa fie mai dulce ) Cand gutuile sunt moi le oprim din fiert si le lasam la racit . Cand sunt reci le stoarcem...

Blinii cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2013

Amestecam cele doua tipuri de faina . Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .  Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim...

Briose cu branza si struguri

In Prajituri la 15 Oct 2013

Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar. Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit  lapte batut ) si se amesteca bine, apoi  punem branza de vaci maruntita bine cu o furculita , coaja rasa de lamaie , uleiul si amestecam (atentie daca folositi mixerul sa...

Cupcakes de lamaie

In Prajituri la 15 Oct 2013

1.    Se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat pana devin o spuma . 2.    Adaugam laptele, făina si  praful de copt, uleiul in fir subtire , sucul şi coaja de lămâie razuita. 3.    Se topeste untul si se ung formele de...

Branza marinata

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2013

1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici. 2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa...

Tort de mere

In Torturi la 15 Oct 2013

Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte . Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar. Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi , Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide  sau orice...

Pasta de ridiche neagra

In Salate la 10 Oct 2013

Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ). Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam...

Cruson de mere si gutui

In Cocktail la 4 Oct 2013

Gutuile se  spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 . Se curata  de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie . Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3...

Salata de surimi cu porumb dulce

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2013

 Pregatim ingredientele : -surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat - porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa -ouale le punem la fiert  (le firbem 5 minute ) -usturoiul il curatam si zdrobim...

Cotlet de porc la cuptor

In Porc la 23 Sep 2013

Cotletul de porc cu putina grasime il ungem cu putin ulei pe toate partile . Pe un fund de lemn punem sare si piper si rostogolim cotletul prin ele in asa fel incat sa se prinda bine pe toate partile condimentele . (Precizes ca eu am folosit un cotlet de 1.5 kg si am pus o lingurita jumate de...

Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

In Prajituri la 23 Sep 2013

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba . Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin. Adaugam untul taiat cubulete...

Mancare de varza cu rosii

In Mancaruri de legume la 20 Sep 2013

Varza o curatam  de frunzele exterioare si de cotor si o taiem in fasii subtiri . Morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele . Ceapa o curatam si pe ea si o taiem pestisori , la fel facem cu ardeiul rosu . Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana se face...

Piept de pui in bere lemon

In Pui la 20 Sep 2013

Feliem pieptul de pui in fasii lungi (de-a lungul ) si de grosimea unui deget si il punem la marinat pentru 1 ora cu sare , piper si zeama de la o jumate de lamaie In acest timp pregatim ceapa , pe care o curatam si taiem dupa dorinta , la fel si ardeiul . Intr-o tigaie punem uleiul la...

Mancare de pipote si inimi de pui

In Pui la 20 Sep 2013

Curatam bine pipotele si inimile( eu inimile de pui le crap in jumate ca sa pot sa curat sangele daca este ramas in cavitatile inimii) , le taiem dupa preferinta sau se pot lasa asa. Ceapa o taiem cubulete, la fel procedam si cu ardeiul . Intr-o tigate punem uleiul la incalzit si calim...

Salata de andive cu somon afumat

In Salate la 19 Sep 2013

Andivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece . Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii  . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare ( atentie la sare , daca branza pe care o veti pune este sarata atunci nu trebuie sare multa , doar...

Cartofi scazuti cu hribi

In Mancaruri de legume la 19 Sep 2013

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 . Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc). Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il...

Salam de mere gutui

In Prajituri la 19 Sep 2013

Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete . Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere . Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine. Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si...

Sos de branza - Jamie oliver

In Jamie Oliver la 19 Sep 2013

  Branza de vaci o maruntim bine cu o  furculita sau cu zdrobitorul de cartofi (daca aveti )  Adaugam smantana, sare, zeama de la o lamaie si coaja rasa de lamaie , verdeata , ulei de masline (cam 2 linguri) si amestecam bine pana devine omogena .  Punem sosul pe ce...

Pastravi in malai

In Pastrav la 19 Sep 2013

 Curatam pastravii si ii spalam bine . Ii condimentam bine cu sare si piper si peste ei stoarcem o lamaie . Lasam sa stea cam 10 minute . Pe o farfurie  punem faiana de malai si tavalim pestele prin ea in asa fel incat sa fie acoperiti bine cu malai. O tigaie o punem pe aragaz...

Calamari a la romana - Jamie Oliver

In Fructe de mare la 18 Sep 2013

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze . Pregatim aluatul : -ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma . -adaugam berea amestecand in continuare -punem   faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de...

Biscuiti cu ciocolata (nasturei)

In Prajituri la 18 Sep 2013

Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin . Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos ....

Afisate 511 - 540 din 586 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]