Este reteta cu numarul 100. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari , si pentru ca m-ati primit cu caldura in randul vostru . Va pup cu drag si imi doresc sa va cunosc nu numai virtual .
Aceasta placinta am mancat-o in Creta , dar nu am stiut modul ei de preparae, pana cand am vazut o emisiune la TvPaprika .
Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .
Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.
Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.
Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta daca mai raman gogoloase nu este nici o problema.
Adaugam zaharul , ouale si grisul si amestecam din nou in branza.
Daca branza de vaci nu este foarte bine stoarsa atunci puneti 2 linguri de gris .
Untul il topim.
Incepem asamblarea placintei :
-ungem bine fundul tavii cu unt
-luam o foaie de placinta si o ungem cu unt
-o asezam in tava lasand marginile afara si procedam la fel cu restul foilor,
-trebuie sa ne ramana 2 foi , pentru a face capacul
-peste foile asezate in tava si unse cu unt turnam copozitia de branza
-o nivelam cu ajutorul unei linguri
-tragem capetele de la foile de placinta , cate una si le ungem cu unt , astfel vom acoperi branza
-cand am terminat de intors toate capetele , facem capacul din cele doua foi ramase
-le ungem cu unt , le indoim in doua si acoperim compozitia
-marginile le infigem pe langa peretii tavi
-ungem si deasupra cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Pana cand placinta se coace in cuptor vom pregati siropul :
-razuim coaja unei lamai
-mierea de albine o incalzim si o amestecam cu coaja de lamaie .
Cand placinta este gata se poate servi , este buna calda , dar si rece.
Taiem felii de placinta si punem deasupra siropul de miere .
1
daca branza de vaci are mai mult zer atunci trebuie trebuie sa mai puneti gris
2
daca branza este seaca atunci , in functie de consistenta se poate renunta definitiv la gris