Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .
Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute .
Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie .
Punem praful de copt, uleiul si faina cat cuprinde .
Se framanta bine si se pune din nou la dospit .
Dupa ce a crescut destul (si-a dublat volumul ) il impartim in doua bucati egale .
O bucata o framantam cu cacao.
Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul pe rand cu sucitorul , il facem cam de 0.5 cm grosime .
Prima foaie , daca nu aveti loc, dupa ce e intinsa o presaram cu faina si o rulam pentru a putea intinde a doua foaie.
Punem foile una peste alta si mai sucim putin cu sucitorul pentru a se lipi una de alta .
Taiem aluatul in patrate si un colt il taiem cu cutitul in doua .
Preparam umplutura : amestecam magiunul cu nuca .
Pe fiecare patratel punem cate o lingura din umplutura (se poate folosi orice alta umplutura : rahat , gem , nuca , mac etc ) si formam cornul: luam coltul patratului opus celui taiat si rulam , apasam usor pe capete si asezam in tava tapetata cu hartie.
Ungem cu un ou batut si dam tava la cuptor .
1
patratele se pot intoarce pe partea alba sau maro
2
puteti adauga arome daca doriti
3
marimea o decideti d-voastra