Fursecuri cu nuci

de anca_rm in Prajituri, 20 Dec 2013 | 3598 vizualizari

 

Am vazut aici pe site o reteta postat de Criss, si bineinteles ca nu am putu sa rezist tentatiei de a incerca aceste delicatese.
Minunate
Multumesc Criss

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca prajita si taiata grosier
  • 150 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt (atentie, sa nu depasiti cantitatea)
  • coaja razuita de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci:

 

Untul il lasam sa ajunga la temperature camerei , si il punem bucati intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

 Cu ajutorul mixerului il batem pana cand obtinem o crema .

 Adaugam galbenusul de ou amestecand in continuare.

 Punem faina si praful de copt si lasam mixerul deoparte , amestecam cu o lingura sau spatula.

 Din acest aluat vom forma bile , eu le-am facut cam cat o nuca

 Albusul de ou il batem cu o furculita si fiecare bila de aluat o dam prin albus si prin nuca pusa intr-o farufurie , apasand usor ca sa se lateasca si in mijloc facm o gaurica .

 Asezam bilele pe tava tapetata cu hartie de copt , si o sa punem in fiecare gaura formata gem , am pus gem d e prune .

Dam tava la cuptor si le lasam cam 20-25 minute , trebuie sa se rumeneasca pe margini putin

TIPS-URI

1

in mijloc sunt buni , cu siguranata, cu orice fel de gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca