Mie-mi place limba cu masline, Costel adora mancarea de castraveti acri cu carne de porc.
Combinand cele doua mancaruri, am impacat si capra si varza :))
Tinem limbile de porc in apa rece pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit.
Portionam limba in fasii mici pe care le punem din nou la fiert, spumandu-se la nevoie.
Spalam ceapa si ardeiul gras, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam faina , amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Turnam cei 200 ml suc de rosii si omogenizam sosul. Stingem cu zeama in care a fiert limba, dupa care adaugam si bucatile de limba, vinul, condimentele si foile de dafin .
Continuam cu maslinele si castravetii intregi. Lasam sa mai fiarba 5-10 minute , dupa care putem opri focul.
Este o mancare foarte buna calda, dar si rece ( nu se sleieste, nu este grea pentru stomac si fiere) .
1
Cantitatea de sare adaugata in mancare depinde de cat de sarate sunt maslinele . Incercati sa o adaugati cat mai spre final, ca sa nu iasa mancarea prea sarata.