Ciocolatoasa
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).
Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava (20x30) si pornim cuptorul
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si visinata.
Se adauga apoi crema de ciocolata care s-a racit , faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Cu o spatula amestecam si nucile in aluat si turnam compozitia in tava .
Deasupra putem pune optional visine din visinata sau compot .
Dam tava la cuptor si lasam cam 25 minute .
Cand este gata pregatim glazura : topim 100 gr ciocolata cu o lingura de ulei si turnam peste prajitura calda .
Trebuie intinsa glazura uniform si lasata la racit.
1
eu am folosit ciocolata cu lapte