Am vazut mai multe retete de preparare a acestei prajituri , asta o aveam in caietul de retete de acasa .
Blat :
Pregatim o tava de copt de marime20x30
Cuptorul il pornim la 180 grade
Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate .
Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava
Dam la cuptor pentru 20 minute .
Peste blatul cald topim 200 gr ciocolata amaruie si intindem bine .
Crema :
6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam pachetul de margarina si le lasam sa se topeasca
Separat cele 8 galbenusiri se freaca cu 6 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste si obtinem o crema
Adaugam nuca taiata si prajita .Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine
Crema calda (obligatoriu trebuie sa fie calda altfel nu se va putea intinde) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .
Se lasa sa se raceasca si vom glazura cu 200 gr ciocolata .
1
in mijloc am vazut ca se foloseste ciocolata alba