Ciocolata facuta in casa este tare bunaa
Punem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala .
Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete.
Amestecam bine cu un tel para pana cand se topeste tot untul .
O treime din siropul cu unt il punem intr-un alt vas .
Amestecam in siropul ramas in vas (cantitatea mai mare ) cacao bine sa nu ramana cocoloase, si adaugam aproximativ 250 gr lapte praf aici , amestecam bine si punem nucile macinate si alunele tocate grosier .
In partea cealalata de sirop punem laptele praf (100 gr) si amestecam bine sa se sparga toate gogoloasele .
Punem pe o tava prima foaie de napolitana si turnam peste ea ciocolata cu cacao, peste turnam si cea alba , si acoperim cu a doua foaie de napolitana .
Presam un pic si dam la rece pana cand se intareste, daca aveti ce sa puneti peste ea , sa o preseze se poate , eu nu am pus…am mai apasat din cand in cand sa nu se ridice foaie de deasupra .
Taiem in bucati si servim .