Reteta am vazut-o pe un blog ,, Prajiturici si alte dulciuri,,
Este o tarta usoara , cu un gust dulce acrisor
Sigura o sa va indragostiti de ea .
Blatul:
Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.
Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.
Crema:
Galbenusurile se bat cu zaharul ,apoi se adauga laptele condensate si zeama de lamaie si portocala.
Se amesteca pana se obtine o crema omogena si se toarna peste blatul de biscuiti
Bezeaua:
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin, pana se dizolva complet si se intareste bine.
Albusurile facute spuma tare se pun peste crema ( cu posul sau cu lingura) in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute , bezeaua trebuie sa capete o culoare aurie .
Opriti cuptorul si mai lasati tava in el pentru cateva minute .
Se poate servi calduta sau rece , este la fel de buna .
1
eu am pus zeama de lamaie si portocala, in reteta originala este doar lamaie
2
daca aveti tava cu pereti detasabili ar fi super sa o faceti acolo