Rulada cu mascarpone si coacaze rosii

de anca_rm in Prajituri, 7 Ian 2014 | 10253 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Pentru crema

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone si coacaze rosii:

 

Pentru blat:

 Separam albusurile de galbenusuri.

 Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare .

 Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus si turnand usor uleiul

 Tapetam o forma pentru cuptor

 Din aceasta compozitie luam cam 4 linguri si le amestecam cu lingura de cacao ,facem pe foaia de copt fasii sau forme  si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

 Scoatem tava si turnam restul de compozitie.

 Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.

 Facem testul cu scobitoarea

 Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.

 Lasam sa se raceasca.

 Intre timp facem crema :

 Mascarponele il batem cu mixerul cu 2 linguri de zahar

 Frisca o batem separat

 Amestecand continuu amestecam mascarpone cu frisca batuta, adaugam la sfarsit coacazele rosii si mai amestecam putin cu o lingura de lemn .

 Cand rulada este rece desfacem din prosop si punem o crema , o intindem uniform si rulam cu grija .

 Pregatim o folie alimentara pentru a pune rulada in ea pana in momentul servirii.

 Dati la frigider si feliati doar in momentul servirii .

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa aveti mai putina crema reduceti cantitatea de frisca

2

rulada se poate face si fata a o coace cu decor

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

rena 1

07.01.2014, 21:29

ce buna este

anca_rm 1

08.01.2014, 13:14

Simona multumesc , Claudia multumesc

anca_rm 1

08.01.2014, 13:14

Rena ms pentru apreciere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji