Rulada cu mascarpone si coacaze rosii

de anca_rm in Prajituri, 7 Ian 2014 | 10529 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Pentru crema

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone si coacaze rosii:

 

Pentru blat:

 Separam albusurile de galbenusuri.

 Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare .

 Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus si turnand usor uleiul

 Tapetam o forma pentru cuptor

 Din aceasta compozitie luam cam 4 linguri si le amestecam cu lingura de cacao ,facem pe foaia de copt fasii sau forme  si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

 Scoatem tava si turnam restul de compozitie.

 Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.

 Facem testul cu scobitoarea

 Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.

 Lasam sa se raceasca.

 Intre timp facem crema :

 Mascarponele il batem cu mixerul cu 2 linguri de zahar

 Frisca o batem separat

 Amestecand continuu amestecam mascarpone cu frisca batuta, adaugam la sfarsit coacazele rosii si mai amestecam putin cu o lingura de lemn .

 Cand rulada este rece desfacem din prosop si punem o crema , o intindem uniform si rulam cu grija .

 Pregatim o folie alimentara pentru a pune rulada in ea pana in momentul servirii.

 Dati la frigider si feliati doar in momentul servirii .

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa aveti mai putina crema reduceti cantitatea de frisca

2

rulada se poate face si fata a o coace cu decor

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

rena 1

07.01.2014, 21:29

ce buna este

anca_rm 1

08.01.2014, 13:14

Simona multumesc , Claudia multumesc

anca_rm 1

08.01.2014, 13:14

Rena ms pentru apreciere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji