Legume gratinate

de anca_rm in Mancaruri de legume, 13 Ian 2014 | 10978 vizualizari

 

Cand nu mai stiti ce sa gatiti , si mai aveti prin frigider si bucati de branza de care nu se mai atinge nimeni , asta este o mancarica foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 200 gr mazare
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr ementaler pentru gratin
  • 2 linguri pesmet
  • smantana si branza pentru servit (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

 

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete , procedam la fel si cu morcovii

 Punem pe foc o oala cu apa si sare si cand clocoteste adaugam cartofii si morcovi .

 Mazarea (eu am avut congelata ) o punem si pe ea la fiert .

 Le lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele .

 Strecuram si le lasam sa se racoreasca .

 Intre timp intr-un bol batem ouale cu smantana , putina sare si piper , pesmetul si  branza razuita .

 Amestecam legumele cu amestecul de oua si branza si turnam compozitia intr-o tava antiaderenta .

 Deasupra razuim ementaller si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute (aproximativ )

 Scoatem tava , portionam si servim .

 Pofta Buna .

 

TIPS-URI

1

se pot pune si alt fel de legume in compozitie

2

orice branza este buna de pus

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

13.01.2014, 19:33

super gustos si practic! biig like!

Rocsi 1

13.01.2014, 19:45

anca_rm 1

14.01.2014, 09:28

multumesc dragilor

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gemüse-Gratin (legume gratinate)