Noire - de sarbatoare

de anca_rm in Prajituri, 23 Dec 2013 | 5158 vizualizari

 

Pentru ca sotului ii place mult acest desert , am zis sa il fac de Craciun putin altfel

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata
  • 150 g unt
  • 200gr biscuiti digestivi
  • 300 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina
  • Praf de sare
  • 2 linguri visinata
  • 20 visine din visinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noire - de sarbatoare:

Pregatim formele de briose sau alte forme pe care le aveti prin casa,daca sunt de silicon atunci trebuie numai sa fie curate , daca sunt de metal atunci puneti folie alimentara pe fund si partile laterale .

 Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu 100 gr de unt topit . Amestecul obtinut il impartim pe fundul formelor si il apasam uniform .

 Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida si cu 50 gr unt.

 Cand s-a topit se da deoparte de pe foc si o lasam putin sa se racoreasca , punem si praful de sare si visinata.

 Batem cu mixerul ciocolata topita cu 250 ml frisca cam 5 minute.

 Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .

 O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.

 Turnam aceasta compozitie peste biscuiti , eu am pus cate o lingura intr-o forma si in mijlocul formei cate o visina; dam la frigider pentru cateva ore .

 Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noire - de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Amandina