publicat la 06.05.2014
publicat la 13.04.2014
publicat la 11.04.2013
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu branza si piersici
Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava de 36/ 22. Cerneti faina intr-un vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul . Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat...
Rulouri cu crema de vanilie
Pentru inceput pregatim crema , galbenusurile se amesteca cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, intre timp punem laptele pe foc pana ce se infierbanta. Apoi adaugam amidonul la galbenusuri si amestecam. Turnam laptele fierbinte in fir subtire si amestecam incontinu. Punem pe foc mic si lasam...
Prajitura cu foi si crema caramel
Pentru inceput pregatim foile,incalzim cuptorul la 200 grade C. Se pune faina amestecata cu zaharul intr-un castron mai mare, adaugam ouale. Apoi urmeaza untul topit, praful de copt si bicarbonatul stins cu lapte si framantam un aluat. Turnam atata lapte cat sa rezulte un aluat pe care sa-l...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet
Reteta de preparare a papanasilor Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul. Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda. Ca sa nu se lipeasca...
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza
Pentru blat pregatim asa: Albusurile si apa se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul. Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si...
Salam de biscuiti reteta cu jeleu, merisoare si ciocolata
Salam de biscuiti reteta Topim untul si lasam sa se racoreasca putin. Adaugam zaharul si amestecam pana ce se topeste. Ciocolata o topim pe baie de abur si o adaugam la unt. Se amesteca foarte bine, apoi adaugam merisoarele , nuca macinata, jeleul taiat si esenta de rom. Zdrobim biscuitii ( nu...
Prajitura Tigru
In primul rand incalziti cuptorul. Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ). Se pune la fiert apa cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri ) si cand da in clocot, adaugam jumatatile de piersici. Se lasa vreo 10 min la foc incet, pana...
Raffaelo
Am schimbat putin la ingrediente si v-am dat exact ce am folosit eu. La Monya era un plic de zahar vanilat si nu era mentionat zaharul pudra, eu am simtit nevoia sa adaug, iar alune nu am folosit, ca sa poata sa manance si micuta mea Brigitta, dar se poate folosi . Am zdrobit napolitanele,...
Chec cu cacao
Dupa cum spuneam este foarte usor de facut si incepem prin a mixa untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare. Apoi turnam laptele si amestecam usor si adaugam praful de copt stins cu otet. Spre final adaugam ingredientele uscate, faina si cacao....
Prajitura cu alune si crema de gris
Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem...
Prajitura cu prune
Mixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Apoi adaugam faina si framantam un aluat pe care il impartim in doua. Presaram faina pe masa de...
Inghetata de ciocolata
Necesita ceva timp pana ce se raceste, asta fiindca nu am masina de inghetata, dar merita toata osteneala, sper sa va placa si voua. Se bat ouale intregi cu zaharul si laptele pe baie de abur pana ce se ingroasa. Apoi adaugam cacao si ciocolata topita cu 50 ml frisca, se amesteca si se da la...
Tarta cu piersici si migdale
Am facut putine modificari asupra retetei, atat la ingrediente cat si la modul de preparare. Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios. Pe urma, am adaugat un galbenus si...
Dulceata de mere
Eu v-am dat cantitatea de mere rezultata dupa ce am curatat , apoi am feliat. Am stropit merele cu zeama de lamaie si am presarat zaharul. Am amestecat si am lasat cca 30 min, apoi am pus pe foc incet sa fiarba. Zeama a scazut dupa 15-20 min, iar merele inca erau crude si a trebuit sa ajut cu o...
Cremes cu cacao
Asadar, g albenusurile se mixeaza cu 100 gr de zahar si esenta de vanilie, se adauga amidonul alimentar si apoi treptat se subtieaza cu laptele. S e pune pe foc si se amesteca pana ce se ingroasa. Apoi, se ia de pe foc si se pune o folie alimentara, se lasa la racit. Se...
Prajitura cu mac si caise
Ouala intregi se mixeaza cu zaharul , pana ce capata o consistenta cremoasa. Adaugam treptat uleiul si mixam in continuare. Apoi turnam laptele si amestecam foarte incet. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia cremoasa, si se amesteca usor. Spre final adaugam macul....
Vargabeles
In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga untura si se framanta cu mana un aluat sfaramicios. Apoi adaugam zaharul , ouale si...
Chec cu rom si stafide
Mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam untul la temperatura camerei. Apoi adaugam laptele si esenta de rom. Mixam totul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Spre finalm, adaugam stafidele, inmuiate in rom. Coacem intr-o tava de chec , unsa cu unt si tapetata cu faina, pana...
Prajitura cu nuca
Eu am facut in felul urmator, in loc de cacao am pus 100 gr ciocolata amaruie si o lingurita de cacao, pe care l-am topit pe baie de abur cu smantana. Nu am folosit untura doar unt si pe care l-am adaugat la ciocolata topita, impreuna cu zaharul si un praf de sare, apoi am mixat. Am adaugat...
Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie
Pentru primul blat se bat albusurile cu zaharul spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga cacao cernuta, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca foarte incet. Se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit. Am copt 20 min, pana a...
Tort de ciocolata cu zmeura
Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare. Adaugam un praf de sare si laptele. Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul si faina. Se...
Gem de caise si piersici
Caisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra. Se pune cratita pe foc si se fierbe la foc mic o ora ( incepand din momentul cand incepe sa dea in clocot ),amestecand...
Lapte de pasare
Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu putin zahar si cu zaharul vanilat. Se bat albusurile spuma, se adauga jumatate din zaharul ramas si se bat in continuare pana ce spuma s-a intarir bine. Se ia din spuma cu o lingura si se pune la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba...
Chec cu iaurt si zmeura
Mixam ouale cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam untul moale, la temperatura camerei. Mixam foarte bine apoi adaugam iaurtul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam la compozitia obtinuta. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga zmeura. Turnam compozitia in tava de chec,...
Placinta dospita cu urda si marar
In primul rand cernem faina intr-un castron mare si facem o adancitura in mijloc. Zdrobim drojdia in mijloc , presaram o lingurita de zahar si turnam laptele caldut, framantam foarte putin, pana ce obtinem maiaua, presaram cu faina si lasam la loc cald sa creasca, asta insemnand...
Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni
Albusurile se bat spuma cu apa si zaharul, pana ce devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si mixam. Adaugam cacao cernuta si faina amestecata cu praful de copt, pe rand, amestecand usor dupa fiecare lingura. Turnam compozitia intr-o tava , tapetata cu hartie de copt si coacem...
Spuma de capsuni
Albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia, pana ce devine foarte tare. Capsunile se zdrobesc cu o furculita si se incorporeaza , pe rand , la spuma si se bate in continuare cu un tel. ( foarte incet) Se imparte spuma in pahare si se dau la rece. Siropul se pregateste...
Prajitura cu nuca de cocos si gem de visine
Mixam ouale cu zaharul, spuma, adaugam untul moale, cacao si praful de copt. Mixam bine, apoi adaugam smantana, nuca de cocos, iar spre final faina. Se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se pune gem de visine cu lingurita,...
Prajitura cu crema mascarpone si capsuni
In primul rand mixam ouale cu zaharul si mierea, apoi adaugam untul , cacao si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Spre final adaugam faina si framantam un aluat pe care il invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 30 minute. Se imparte in doua si se intind foile pe...
Mini-cheesecake cu fructe de padure
Biscuitii se macina foarte fin si se amesteca cu cacao, zaharul pudra, apoi se toarna untul topit si laptele. Se amesteca foarte bine, apoi se tapeteaza formele de tarta. Se impart fructele de padure in mod egal si se pun in fiecare tarta. Branza se mixeaza cu iaurtul si...