Puiul se curata foarte bine, eventual se trece deasupra flacarei.
Toate condimentele se amesteca, daca aveti varianta uscata, adaugati intr-un mojar si zdrobiti tot, daca aveti proaspat tocati totul marunt.
Dupa ce puiul este curatat si spalat se sterge de excesul de apa si se condimenteaza cu acest amestec.
Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se sterge si se taie felii ( tot cu coaja)
Ceapa se curata si se taie in 6-8 bucati usturoiul se toaca grob.
Introduceti in interiorul puiului jumatate din lamaie, cateva bucati de ceapa si usturoi tocat, iar restul asezati in vasul sau tava in care gatiti puiul.
Stropiti putin cu ulei deasupra puiului, iar restul il turnati in tava. Turnati si vinul si acoperiti puiul cu o folie de aluminiu.
Introduceti tava in cuptorul incalzit la 150 grade si lasati o ora si jumatate.
Apoi descoperiti de folie si mai lasati cca 20-30 minute pana ce se rumeneste deasupra. In acest timp stropiti cu sosul din tava.
Serviti cu garnitura preferata.